Új intézkedések

2021.12.07. 16:19

A szabadtéri maszkviselés eltörlését vitatja a kormány

Minden szükséges intézkedést meghoznak annak érdekében, hogy elkerüljék az ünnepek előtti zsúfoltságot, és hogy az embereknek legyen idejük biztonságos körülmények között bevásárolni karácsonyra és szilveszterre – jelentette ki kedden Nicolae Ciucă kormányfő.

A kormány szerdai ülésén fogadja el az intézkedésekről szóló határozatot, majd részletesen ismertetik az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) vonatkozó döntéseit – mondta Ciucă a parlamentben adott nyilatkozatában.

Elmondása szerint vizsgálják annak lehetőségét is, hogy megszüntessék a védőmaszk viselésének kötelezettségét az utcán, a nem zsúfolt helyeken.


Egyeztetés zajlik arról, hogy dolgozzanak ki egy új törvénytervezetet a COVID-igazolvány bevezetéséről – jelentette ki Nicolae Ciucă miniszterelnök a keddi koalíciós ülés előtt.

A kormányfő rámutatott, jelenleg a képviselőházban megvitatásra vár egy törvénytervezet a COVID-igazolványról, de az egészségügyi miniszter kezdeményezésére mérlegelik egy másik törvényjavaslat kidolgozását. Ciucă szerint a parlament dönthetne majd arról, hogy melyiket fogadja el.

A miniszterelnök közölte, Alexandru Rafila egészségügyi miniszterrel arról is beszéltek, hogy a COVID-igazolványt nem állandó jelleggel kellene alkalmazni, hanem időszakosan, a járványmutatók függvényében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában