Tisztség

2021.11.02. 11:55

Roman: Az USR segítette Sorin Grindeanut

A PSD-s Sorin Grindeanu a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) támogatásával lett a képviselőház ügyvivő elnöke – állítja Florin Roman liberális párti képviselő.

A politikus egy Facebook-bejegyzésben azt írja, a PNL nem szavazta meg a házbizottságban Grindeanu kinevezését, azt a Szociáldemokrata Párt (PSD) mellett az RMDSZ, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) és a nemzeti kisebbségek képviselői támogatták.

Miután Ludovic Orban két héttel ezelőtt lemondott a házelnöki tisztségről, a liberális Florin Roman vette át a helyét. Az ő megbízatása azonban csak két hétre szólt, így új ügyvivő elnököt kellett választani, és a szociáldemokrata párti Sorin Grindeanu szerzett szavazattöbbséget a keddi voksoláson.

Florin Roman azt állítja, az USR nem egyezett bele abba, hogy támogassa mandátuma két héttel való meghosszabbítását, noha cserében a két hét lejártával a PNL az USR jelöltjét támogatta volna. „Az USR döntése nyomán nekünk nem sikerült többséget szereznünk. Mivel ők elutasították a PNL támogatását, mi tartózkodtunk a voksoláskor. Így történt, hogy az USR adott egy ingyenajándékot a PSD-nek” – fogalmazott bejegyzésében Roman.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában