rotációs kormány

2021.11.18. 15:29

FRISSÍTVE l Nicolae Ciucát javasolja miniszterelnöki tisztségre a PNL

FRISSÍTÉS

A kormányprogramról szóló utolsó, csütörtöki tárgyaláson Florin Cîţu PNL-elnök is részt vesz, számolt be Flutur, hozzátéve, hogy a tárcák elosztásáról eddig még nem esett szó, de reméli, hogy a délutáni találkozón erre is sor kerül.

Rareş Bogdan, aki szintén első alelnöki tisztséget tölt be a PNL-ben, kifejtette, jelen helyzetben Nicolae Ciucă a legjobb választás. Véleménye szerint a koalíciós partnereknek nem lesz semmilyen indokuk elutasítani a jelölését.


FRISSÍTÉS

Egyöntetű döntéssel jóváhagyta csütörtöki ülésén a Nemzeti Liberális Párt (PNL) végrehajtó bizottsága Nicolae Ciucă jelölését a miniszterelnöki tisztségre – jelentette be Gheorghe Flutur.

A PNL első alelnöke az alakulat székházában tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a testület Florin Cîţu pártelnök javaslatára döntött így.

Emellett arról is döntöttek, hogy a liberálisok küldöttségét Nicolae Ciucă fogja vezetni a Szociáldemokrata Párttal (PSD) és az RMDSZ-szel folytatott kormányalakítási tárgyalásokon.


Nicolae Ciucă lesz a Nemzeti Liberális Párt (PNL) miniszterelnök-jelöltje – pártforrások szerint az alakulat végrehajtó bizottsága (BEx) egyöntetűen döntött erről csütörtöki ülésén.

Kedden a vezetőtestület jóváhagyta a rotációs kormányra vonatkozó javaslatot, azzal a feltétellel, hogy elsőként a liberálisok jelöltje töltse be a miniszterelnöki tisztséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában