Előrejelzés

2021.11.04. 11:00

Másodfokú esőriadó lép érvénybe csütörtök délutántól több erdélyi megyében

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Alexandru Nițescu

Heves szélre és esőre figyelmeztető előrejelzéseket bocsátott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ezek szerint csütörtökön 10 órától 23 óráig elsőfokú (sárga jelzésű) szélriadó lesz érvényben a Déli- és a Nyugati-Kárpátokban, ahol a légmozgás sebessége elérheti a 60-80 kilométert óránként, 1700 méter fölött pedig a 90-100 kilométert óránként. Erős, 55-70 km/h-s sebességű szél lesz a Bánságban és Körös-vidéken, illetve helyenként az ország északi, keleti és központi régióiban is.

A figyelmeztetés a következő megyéket érinti: Fehér, Argeş, Arad, Bihar, Brassó, Kolozs, Krassó-Szörény, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Mehedinţi, Prahova, Szeben, Temes és Vâlcea.

A meteorológusok tájékoztatása szerint elsőfokú esőriadó lesz érvényben csütörtök 18 órától szombat 10 óráig az ország észak-nyugati részében, ahol a lehulló csapadék mennyisége elérheti a 25-30, helyenként a 30-40 litert négyzetméterenként. Az érintett megyék: Fehér, Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Krassó-Szörény, Hunyad, Máramaros, Szilágy és Szatmár.

Temes és Arad megyében, Krassó-Szörény megye nyugati részében, illetve Hunyad, Fehér, Kolozs és Bihar megye hegyvidékein másodfokú (narancssárga jelzésű) esőriadó lesz érvényben csütörtök 18 órától péntek 18 óráig. Az érintett régiókban a lehulló csapadék mennyisége elérheti a 40-60 litert négyzetméterenként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában