Oktatás

2021.10.20. 18:27

Iohannis: Hétfőtől kéthetes vakációra mennek az iskolások

FRISSÍTÉS:

A koronavírus-járvány kezelésében illetékes kormányzati tisztségviselőkkel tartott tanácskozása utáni sajtónyilatkozatában az államfő kifejtette: az oktatási intézményeket „nyilvánvalóan” erőteljesen érinti a járvány, a diákok és a tanügyi személyzet megfertőződése miatt.

Ezért az a döntés született, hogy hétfőtől nem csak az elemi osztályok tanulói mennek vakációira, az összes diák számára kéthetes szünidő következik. „Tehát hétfőtől iskolai vakáció kezdődik” – jelentette ki Klaus Iohannis.


 

Hétfőtől kéthetes vakációra mennek az iskolások – jelentette be szerda este Klaus Iohannis államfő.


 

Az igazoltan koronavírus-fertőzöttek között jelenleg országszerte 16.168 óvodást és iskolást, valamint 5590 tanügyi alkalmazottat tartanak számon – közölte szerdán az oktatási tárca.

Az adatok összesítése alapján a járványhelyzet a következő szerdán a tanügyben:

* Covid-19-cel diagnosztizált óvodások és iskolások száma: 16.168;

* Covid-19-cel diagnosztizált tanügyi alkalmazottak száma: 5590;

* A tanintézmény kérésére teljes egészében online tanrendre áttért iskolák és óvodák száma: 563;

* Az osztályok több mint felében felfüggesztett jelenléti oktatás miatt online tanrendre áttért iskolák és óvodák száma: 123;

* A közegészségügyi igazgatóság kivizsgálása és a megyei vészhelyzeti bizottság határozata alapján teljes egészében online oktatásra áttért iskolák és óvodák száma: 202;

* Jelenléti oktatással működő iskolák és óvodák, amelyekben legalább egy-egy osztály online oktatásra tért át: 3958;

* Online tanuló gyerekek száma összesen: 587.434 (ez az óvodások és iskolások összlétszámának körülbelül 20%-át teszi ki).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában