Határsértés

2021.10.05. 11:34

Határőrség: 35 migránst tartóztattak fel a román-magyar határon

Fotó: Facebook/Poliţia de Frontieră Română

Harmincöt migránst tartóztattak fel az aradi határőrök a román-magyar határnál. Az iraki, szíriai, marokkói és afganisztáni állampolgárok négy kamionba rejtőzve próbáltak átjutni Magyarországra.

Huszonkét afgán fiatalt két, bolgár sofőrök által vezetett kamion rakterében találtak meg a gyulavarsándi határátkelőnél. A legfiatalabb közülük 13, a legidősebb 22 éves. A kamionok bútort, illetve gumicsöveket szállítottak Angliába és Csehországba.

A nagylaki autópálya-határátkelőnél tizenkét migránsra bukkantak két tehergépkocsiban. Az egyik járművet török, a másikat román sofőr vezette, úticéljuk Dánia, illetve Németország volt. A 12 potyautas 9 és 37 év közötti, szíriai, iraki és afganisztáni állampolgár.

Nagylak város közelében, mindössze 50 méterre a román-magyar határtól egy 21 éves marokkói fiatalt tartóztattak fel, aki gyalog próbált átjutni a szomszédos országba.

A román hatóságok minden esetben kivizsgálást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában