Bojkott

2021.09.08. 12:50

Orban: a bizalmatlansági indítvány bojkottálása merénylet a jogállam ellen

Fotó: digi24.ro

A bizalmatlansági indítvány bárminemű bojkottálása merényletet jelent a demokrácia és a jogállam ellen, jelentette ki Ludovic Orban, a képviselőház és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerdán a parlamentben.

A politikus kijelentette, képviselőházi elnökként az alkotmány által megszabott kötelességei vannak, mint amilyen a demokrácia védelme. A házelnök szerint, ha egy bizalmatlansági indítványnak, a parlament demokratikus eszközének útjába akadályokat gördítenek 'mindenféle eljárásbeli kekeckedésekkel, ravaszkodásokkal, a kvórum bojkottálásával vagy a parlamenti ülésektől való távolmaradással', ez merényletet jelent a demokrácia és a jogállamiság alkotmányos eszméje ellen.

Kifejtette, a képviselők és szenátorok parlamenti jelenléte nem fakultatív jellegű, és a PSD eljárásbeli „trükkjei”, amelyekkel megpróbálja megakadályozni a bizalmatlansági indítvány törvényes menetét, „átlépik az alkotmányosság kereteit, és olyan praktikák, amelyeket a közvéleménynek kellene szankcionálnia”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában