Szeretetszolgálat

2021.09.20. 11:28

Lelkipásztori képzés zajlott a csillagvárosi református parókián

Fotó: Pikó Stefánia

Pikó Stefánia

A csillagvárosi református parókián Vinczéné Pálfi Judit főszervezésében zajlott lelkipásztori továbbképzés múlt héten, Diakónia a Királyhágómelléken az elmúlt harminc évben témában – tudtuk meg. „A témát azért tartottam fontosnak, mert amellett, hogy idén százéves az egyházkerület, jó harminc esztendő eltelt az életünkből, és egészen új világban találhattuk magunkat kilencven elején. A gyülekezetek – ott, ahol a lelkipásztorok erre érzékenyek voltak – akár intézményesen, akár alapítvány formájában, vagy gyülekezeti diakóniai szeretetszolgálat formájában létrehoztak ilyen tevékenységeket. Mostanra, Szatmártól Aradig körülbelül 28–30 szeretetszolgálati tevékenységről tudunk Királyhágómelléken. Fontos volt számomra, hogy a fungens lelkipásztorok megismerkedjenek ezekkel a tevékenységekkel” – fogalmazott a főszervező. „A szeretetszolgálatban való aktív részvétel nagymértékben meghatározza az ember igehirdetési szolgálatát is. Misszió és diakónia – a kettő csak együtt érthető. Akkor lehet elmondani, hogy egy gyülekezet élő, hogyha működik benne a misszió, az igehirdetői és a diakóniai, szeretetszolgálati vonal is. Ez a kettő, mint egy hajfonat, szépen egymásba kapcsolódik, és hol az egyik, hol a másik az erősebb” – tette hozzá.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerületben lelkipásztori továbbképzésrendszer működik, mely kétszer öt évből tevődik össze. Jelenleg a második öt év harmadik évében tartanak. A lelkipásztorok feladata, hogy öt év alatt ötven kreditpontot gyűjtsenek be továbbképzések révén. Ebből harminc pontot többnapos továbbképzések révén szerezhetnek be, a további húsz pontot pedig egynapos, kétkredites alkalmak által – tudtuk meg Vinczéné Pálfi Judit lelkipásztortól. A témákat Kolozsváron az Országos Lelkésztovábbképző Testület hagyja jóvá, valamint engedélyezi az előadó lelkipásztorok szereplését, és javasolják a beszerezhető kreditpontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában