RO-ALERT

2021.09.21. 10:49

ISU: Elnézést kérünk a tévedésért

Fotó: Illusztráció

Belső vizsgálatot rendelt el a Brassó Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) vezetősége, miután az intézmény diszpécserszolgálatának egyik munkatársa az „Ursul baaa!” („Hééé, medve!”) szavakkal kezdődő üzenettel figyelmeztette a lakosságot a RO-ALERT rendszeren keresztül egy medve jelenlétére a megyeközpontban.

A brassóiak ezt az üzenetet kapták hétfő este a telefonjukra: „Hééé, medve! Figyelem, medve jelenlétét jelezték a Stejărişului utcában. Az állat veszélyes. Ne próbálják megközelíteni vagy etetni. Kerüljék a környéket, ha lehetséges. Brassó megyei ISU”.

A felügyelőség vezetősége belső vizsgálatot rendelt el az ügyben. Keddi közleményükben sajnálatos tévedésnek nevezték, hogy a diszpécserszolgálatuk egyik munkatársa az üzenet elejére beszúrta a „Hééé, medve!” szavakat. „Elnézést kérünk a tévedésért, de meggyőződésünk, hogy a lakosság megértette az üzenet tartalmát és célját” – zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában