Tárgyalás

2021.09.06. 20:58

Barna: az USR PLUS részt vesz a Iohannis elnök által kezdeményezett keddi egyeztetésen

Az USR PLUS képviselői elmennek kedden a Cotroceni-palotába, a Klaus Iohannis államfő által kezdeményezett egyeztetésre – nyilatkozta hétfő este az alakulat egyik társelnöke, Dan Barna.

A kormányfőhelyettes megerősítette azt a korábbi sajtóértesülést, miszerint alakulata meghívást kapott kedd délutánra a Cotroceni-palotába.

„Részt veszek az egyeztetésen. (...) Az üzenet, amelynek tolmácsolására megbízatást kaptam, egyértelmű: új miniszterelnököt akarunk, minél rövidebb időn belül” – fogalmazott. Hozzátette, továbbra is meggyőződésük, hogy nincs alternatíva a jelenlegi kormánykoalícióra, de ragaszkodnak ahhoz, hogy más miniszterelnök álljon a kabinet élére. „Néhány nap alatt le lehetne zárni az ügyet” – nyomatékosította.

Dan Barna szerint a jelenlegi válsághelyzetben az államfő ez idáig nem tett eleget közvetítői szerepének. „Sok nap telt el, lett volna ideje közbelépni, de nem tette. A holnapi egyeztetésen egy új kormányfő nevesítésével bebizonyíthatja az országnak, hogy ő az az elnök, akire mindannyiunknak szüksége van, megmutathatja, hogy két-három napon belül magunk mögött tudhatjuk ezt a válságot” – mondta.

Hozzátette, ellene van minden olyan kezdeményezésnek, amely az USR PLUS és az AUR aláírásaival benyújtott bizalmatlansági indítvány „elmismásolására” irányul, ugyanakkor rámutatott, pártjának tagjai készek támogatni minden más bizalmatlansági indítványt, amelynek célja Florin Cîţu félreállítása.

Borítókép: archív felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában