Robbanás

2021.07.07. 10:58

Nem nőtt a levegő ammóniatartalma

Fotó: azomures.com

Marosvásárhelyen a levegő ammóniatartalma jóval a megengedett érték alatt volt éjszaka 1 és reggel 7 óra között – tájékoztat Facebook-oldalán a környezetvédelmi minisztérium. A szaktárca azt követően közölte az információt, hogy a szerdára virradó éjszakán robbanás történt a marosvásárhelyi Azomureş vegyipari kombinát 3-as ammóniagyártó berendezésénél.

A minisztérium tájékoztatása értelmében az incidens után azonnal kiszálltak a helyszínre a környezetvédelmi ügynökség és a környezetvédelmi őrség képviselői. A szakemberek mobil mérőegységeikkel folyamatosan mérték a levegő ammóniatartalmát, és 1 és 7 óra között jóval a megengedett szint alatti értékeket jegyeztek. Ugyanakkor a mérőállomások adatai szerint sem a nitrogén-dioxid, sem a kén-dioxid, sem a szálló por koncentrációja nem haladta meg a 2011/104-es törvény által megszabott értékeket – áll még a tárca közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában