Oltáskampány

2021.05.25. 18:23

Valeriu Gheorghiţă: A COVID-19 elleni védőoltás nem okoz meddőséget

Nem okoz meddőséget a COVID-19 elleni védőoltás – hangsúlyozta Valeriu Gheorghiţă, az országos oltáskampány koordinátora.

Forrás: Pixabay

'Nem áll fenn ez a veszély. Súlyos félretájékoztatás zajlik ezzel kapcsolatban a közösségi oldalakon. A vaccinare-covid.gov.ro platformon van egy nagyon részletes anyag, amely megcáfolja ezt az állítást, amely már hónapok óta kering a közösségi oldalakon, és most, hogy közeledik a gyermekek immunizálásának az engedélyeztetése is, ismét fokozottan előtérbe került' – mondta el keddi sajtótájékoztatóján a katonaorvos. Ennek az állításnak semmiféle tudományos alapja nincs, hangsúlyozta még.

Véleménye szerint az orvosoknak részletesen el kell magyarázniuk a szülőknek és a gyerekeknek a védőoltással járó előnyöket és kockázatokat, és erre akár szülői értekezletek keretében is sort lehet keríteni. Ehhez azonban előbb meg kell várni, hogy az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyja a 12-15 év közötti kiskorúak immunizálását, hogy majd a tudományosan alátámasztott tények és konkrét adatok ismeretében tudjunk tájékoztatni, és nem csupán a különböző tanulmányok következtetéseire támaszkodva, mutatott rá Valeriu Gheorghiţă. Hozzátette, például Izraelben, Kanadában, az Egyesült Államokban már oltják a 12-15 év közötti korosztályt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában