női tenisz

2021.02.10. 14:25

Drámai küzdelemben jutott be Simona Halep az AO harmadik fordulójába

Drámai küzdelemben jutott be Simona Halep az év első Grand Slam-tornája, az ausztrál nyílt teniszbajnokság (AO) harmadik fordulójába, miután szerdán 4:6, 6:4, 7:5 arányban legyőzte a horvát származású, Ausztráliának versenyző Ajla Tomljanovicot.

Halep vesztésre állt, de a döntő játszmában 2:5-ről szenzációs hajrával fordított, és 2 óra 34 perc után megnyerte a mérkőzést.

Simona jól kezdte a meccset, 2:0-ra vezetett, de aztán Tomljanovic agresszívabban kezdett játszani, négy játékot nyert zsinórban, és 4:2-re a maga javára fordította az eredményt. Halep nem adta fel, és sikerült kiegyenlítenie, 4:4-re, de az ausztrál hozta az adogatását (5:4), majd egy hosszú játék végén, amelyben Halep kétszer is szettlabdát mentett, brékelt és 6:4-gyel vitte az első szettet.

A második játszma első négy gémjében a fogadó nyert, Tomljanovic elsőként hozta a szerváját 3:2-nél. Ezt követően Halep három játékot nyert, 5:3, innen pedig 6:4-gyel egyenlített.

A döntő szettben Tomljanovic kezdett jobban, 2:0-ja volt, de Halepnek sikerült 2-2-n kiegyenlítenie. A román játékos hibát hibára halmozott, és így az ausztrál, kissé váratlanul 5:2-re elhúzott. Halep megrázta magát, egyre pontosabban játszott, egyik sarokból a másikba küldte Tomljanovicot, és szenzáció végjátékkal öt játékot nyert zsinórban, s ezzel 7:5-re nyerte a játszmát.

Halep 5 ászt ütött és 5 kettőshibát vétett, míg Tomljanovicnak 6 ásza és 9 kettőshibája volt. Simonának jobban ment az első szervája, 64%-53%, Aljának a második, 43%-29%, de a román játékos magasabb arányban érvényesítette bréklabdáit, 57% (8/14), mint az ausztrál, 41% (7/17). Tomljanovicnak több nyerője volt, 37-28, de több ki nem kényszerített hibát is vétett, 57-37.

Halep ezzel 5-0-ra vezet Tomljanic ellen az egymás elleni játékokban.

Simona eddigi teljesítményéért 215.000 ausztrál dollárt és 130 WTA-pontot kap, és a következő fordulóban az orosz Veronika Kudermetova (23, WTA – 36.) ellen lép pályára, akivel még soha nem játszott korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában