Aktuálpolitika

2021.02.01. 14:47

Ciolacu: A miniszterelnök ürügyként használja fel a halálos áldozatokat követelő bukaresti kórháztüzet

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu szerint Florin Cîţu miniszterelnök ürügyként használja fel a halálos áldozatokat követelő bukaresti kórháztüzet a megszorító intézkedések bevezetésére.

Ciolacu úgy véli, Cîţu az 'egész országnak hazudott', amikor a tragédia napján azt álította, hogy a kórházaknak szánt összeg 95%-át bérekre és pótlékokra fordítják.

„Kicsinyesen és számítón kihasználtad a dráma médiahatását, hogy alkalmazd a Băsescu által ezelőtt egy évtizeddel szabadalmaztatott gazemberséget: a lakosság egyik részének a másik ellen uszítását” – írta Facebook-bejegyzésében Ciolacu.

Meglátása szerint „az igazság nagyon egyszerű”, és megtalálható a pénzügyminiszterként éppen Florin Cîţu által felügyelt 2020-as költségvetés aktáiban: az egészségügyi alkalmazottak bérei és pótlékai a költségek kevesebb mint kilenc százalékát tették ki, azaz kevesebb mint egytizedét annak, amit a „hitegető” miniszterelnök nyilatkozott, ugyanakkor a „sokat emlegetett” beruházásokra alig 2,5 százalék jutott.

„Az, hogy arra használod a Matei Balş halottait, hogy megindokold az általad bevezetett megszorításokat, azt mutatja, hogy te annak a cinizmusnak vagy a képviselője, amelyet ez a hatalom napról napra mutat a románok felé! Veled oda jut a liberalizmus, hogy eltemeti a humanizmust!” – írja a PSD elnöke.

Borítóképünkön: Marcel Ciolacu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában