Szabadon

2020.12.03. 10:39

Zilahon, Zsibón és Szilágycsehben is feloldották csütörtöktől a vesztegzárat

Zilahon, Zsibón és Szilágycsehben is feloldották a karantént csütörtöktől – közölte a Szilágy Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

Forrás: transilvaniabusiness.ro

Ez azt jelenti, hogy napközben már nem lesz szükség saját felelősségre írt nyilatkozatra a lakhely elhagyásához. A nem élelmiszeripari vagy gyógyszercikkeket forgalmazó üzletek a hétvégén és a hivatalos ünnepnapokon is nyitva tarthatnak, viszont nyilvános kül- és beltereken továbbra is kötelező a maszkviselés.

A COVID-19 esetek lakossági aránya ugyanakkor nem csökkent 3 ezrelék alá, ezért a településeken nem közlekedhet az utcán 6 fősnél nagyobb csoport, ha annak tagjai nem egyazon családhoz tartoznak, és 23 és 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van érvényben, az ismert kivételekkel.

Tilos a zárt terű rendezvények tartása, és zárva maradnak az éttermek, kávéházak, bárok is, ezek konyhái csak elvitelre készíthetnek ételeket.

Borítóképen: Zilah látképe/illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában