Aktuálpolitika

2020.11.09. 18:54

Ponta: Hagyjátok, hogy a gyerekek járjanak iskolába

Hagyjátok, hogy a gyerekek járjanak iskolába, ne zárjátok be a piacokat – mondta hétfőn a képviselőház plénuma előtt, a kormányfő órájában, Victor Ponta, a Pro Románia elnöke, aki úgy véli: 2021-ben a 2010-es válságnál is súlyosabb recesszió várható.

Teen girl doing homework on her laptop

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Meglátása szerint Orban, akivel 2010-ben együtt bírálták Băsescu kabinetjeit, most éppen azokat a hibákat követi el, mint az akkor kritizált kormányok.

Ponta a Pink Floydot idézte: „leave the kids alone” és követelte, hogy a gyerekek és a tanárok térjenek vissza az iskolákba és nyissák meg a piacokat, hagyják az embereket dolgozni, mert máskülönben a jövő évi költségvetés a „Băsescu-Boc-féle mesékhez lesz hasonló”.

Meglátása szerint a kormány „megöli” a hazai termelőket és a gazdaságot. Állítását azzal támasztotta alá, hogy – számítása szerint – a liberális kormány kilenc hónap alatt 12,5 milliárd euróval növelte a költségvetési hiányt, ez több, mint a Ponta, Cioloş, Grindeanu és Tudose kormányok által létrehozott deficit összesen.

A Pro Románia több intézkedést javasolt a gazdaság és az emberek védelmében, de úgy vélte, megoldást az hozhat, hogyha december 6-án „leváltjuk azt, ami nagyon rosszul működik”.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában