Aktuálpolitika

2020.10.07. 16:41

Az RMDSZ-nek nem lesz alpolgármestere Nagybányán

Cătălin Cherecheş nagybányai polgármester a Nemzeti Liberális Párttól (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetségtől (USR) kért javaslatot az alpolgármesteri tisztségre.

A régi-új polgármester már a választások másnapján azt nyilatkozta, hogy az elmúlt harminc év gyakorlatától eltérően megtörténhet, hogy az alpolgármesteri tisztséget nem az RMDSZ-nek ajánlják fel.

„Megpróbálok szilárd kapcsolatot fenntartani az RMDSZ képviselőivel, akik a nagybányai magyar közösséget képviselik. (...) Van egy felbecsülhetetlen értékünk, az etnikai és kulturális sokszínűség, és ezt továbbra is védeni kell. A magyar közösség számíthat a partnerségemre, és továbbra is minden támogatásomat megkapják az általuk kezdeményezett oktatási és kulturális projektek”- nyilatkozta Cătălin Cherecheş.

Cătălin Cherecheş a Szociáldemokrata Pártból (PSD), a Nemzeti Kereszténydemokrata Parasztpártból (PNŢCD), az RMDSZ-ből és a Humanista Erő Pártjából (PPU) álló Máramarosért Koalíció jelöltjeként indult a választásokon, és negyedik mandátumát kezdi Nagybánya élén.

Borítóképünkön: Cătălin Cherecheş

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában