Helyhatósági választások

2020.09.27. 12:28

Zöldszámot létesített az Expert Forum a választásokon tapasztalt rendellenességek jelzésére

 Tájékoztató és konzultációs központot létesített az Expert Forum a vasárnapi helyhatósági választásokra.

 

Az állampolgárok a 0800 080 200-as zöldszámot hívhatják ingyenesen vasárnap 22 óráig tájékoztatás vagy a szabálytalanságok jelentése céljából, a www.votcorect.ro platformon pedig válaszokat találnak az érdeklődök a választással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre, és jelenthetik az általuk tapasztalt rendellenességeket – emlékeztet a szervezet az AGERPRES hírügynökségnek küldött közleményben.

A FiecareVot koalíció közel 500 akkreditált megfigyelőt küldött ki országszerte a voksolás napján. Ez idáig nagyobb incidensek nélkül zajlott a szavazás, de az Expert Forum megemlíti, hogy több feljelentést tettek a rendőrségen, mivel néhány megfigyelőt megakadályoztak abban, hogy a szavazóirodák megnyitását figyelemmel kísérjék.

A szervezet arról is tájékoztat, hogy a szombaton és vasárnap több, a COVID-19 miatt elkülönítésben levő személy jelezte nekik, hogy nem kérhetett mozgóurnát, mert nem volt birtokában az egészségügyi dokumentumoknak, illetve olyanok is voltak, akiktől megtagadták a mozgóurna kiküldését.

A szervezet szerint néhány esetben az egészségügyi óvintézkedések be nem tartásáról vagy a szavazókörzetek előtt kialakult sorokról érkezett bejelentés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában