Egészségügyi rendszer

2020.09.09. 08:50

N. Tătaru: A korházak 80 százalékának nem megfelelő a menedzsmentje

A korházak 80 százalékának, beleértve a bukarestieket is, nem megfelelő a menedzsmentje – jelentette ki kedd este, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által szervezett szakkonferencián Nelu Tătaru egészségügyi miniszter. Meglátása szerint 'új alapokra kell helyezni' a családorvosi hálózatot. Úgy véli, az az egyik oka a jelen helyzet kialakulásának, hogy a megyei egészségügyi igazgatóságok 'demotiváltak'.

A koronavírus világjárvány 'megmutatta a valóságot': az egészségügyi rendszer teljes egészében beteg – jelentette ki kedd este, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által szervezett szakkonferencián Nelu Tătaru egészségügyi miniszter. 'Úgy gondolom, hogy a járvány mindenki szemét kinyitotta, alábbhagyott az orvosi területen tapasztalható büszkeségünk, kénytelenek voltunk menet közben alkalmazkodni a tényálláshoz. Remélem, hogy az előttünk álló pokoli hónap képessé tesz bennünket arra, hogy kezelni tudjuk a kialakult állapotot'. Azt mondta: 'ismertük, de nem ismertük el' az egészségügy valós helyzetét. NeluHozzátette: egy 'korrekt törvénnyel' meg lehetne valósítani a 'valódi egészségügyi reformot'.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában