Iskolakezdés

2020.09.09. 08:53

M. Anisie: akár online is lehet tanulni, az iskolákban pedig segíthet a kiegészítő személyzet

Orvosi igazolással egy gyerek kizárólag online is tanulhat – jelentette ki kedd este a Digi 24 televízió műsorában Monica Anisie tanügyminiszter. Kifejtette: az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendeletében több olyan helyzet is előfordul, amikor a szülő úgy dönthet, hogy gyereke otthon marad és kizárólag online oktatásban vesz részt. Az egyik ilyen, hogyha a gyerek olyan betegségben szenved, ami súlyossá válhat, ha elkapja a vírust. A másik, amikor a gyerek családjában olyan személyek is vannak, akiket súlyosan érinthet egy esetleges fertőzés.

A tanárok felkészülését az online órákra az iskola a könyvtárosai segíthetik – jelentette ki a tanügyminiszter. Úgy vélte: miután a könyvtárak nem látogathatók, a könyvtárosoknak nincs dolguk, így segíthetik a tanárok felkészülését az online oktatási órákra, és ugyanezt megtehetik a laboránsok, illetve a kisegítő személyzet más tagjai is. A tanügyminiszter azt javasolta: idén mellőzzék az iskolai megnyitóünnepségeket. Megnyitó esetleg az első osztályosoknak legyen, de kizárólag az udvaron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában