Viharkárok

2020.07.03. 10:25

Tűzoltók százai dolgoztak a csapadék okozta károk elhárításán

Épületeket, utcákat, gazdaságokat öntött el a hirtelen lezúduló esővíz Arad, Temes és Krassó-Szörény megyében.

Fotó: Arad megye

Aradon a megyei kórház alagsorában lévő orvosi rendelőket, de több lakást, sőt, utcákat is elöntöt a víz a csütörtök esti záport követően. A szél fákat tört le, ezek közül több gépkocsikra esett, a tűzoltók segítségére volt szükség eltávolításukhoz. Nagyiratos közelében a 709J jelzésű megyei út órákon keresztül járhatatlan volt.

Krassó-Szörény megyében Zsidovin és Gertenyes településeken hat gazdaság került víz alá, Boksánbánya vízművénél a gépházat önötte el a víz. Az 57-es országút egy kidőlt fa miatt egy ideig járhatatlan volt.

Temes megyében több közintézményt, többek közt az Ifjúsági Házat, a Victor Babeş járványkórházat és a Bega szülészetet, valamint számos magánlakást is elárasztott az esővíz. A tűzoltóknak három kidőlt fát is el kellett távolítaniuk. A károk elhárításán 250 tűzoltó dolgozott az éjszaka folyamán, a temesvári katasztrófavédelem csapatait a buziásfürdői, dettai és lugosi tűzoltók segítették munkájukban – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában