Koronavírus

2020.04.01. 14:25

Iohannis: A járvány kezdete óta kirótt bírságok száma meghaladja a 78 ezret

A koronavírus-járvány kitörése óta több mint 78.000 bírságot róttak ki a romániai hatóságok- közölte szerdán Klaus Iohannis államfő.

Iohannis a Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a koronavírus okozta COVID-19 betegség elterjedése óta a hatóságok több mint 870.000 ellenőrzést végeztek különböző területeken, megvizsgálták, hogy betartják-e az emberek a karantént, az otthoni elkülönülést, tiszteletben tartják-e a cégek az áruforgalmat érintő intézkedéseket stb. A szabálysértések miatt több mint 78.000 esetben róttak ki büntetést.

Az elnök figyelmeztetett, hogy a pandémia miatt elfogadott jogszabályok egyértelműek, és a lakosság, valamint az egészségügyi személyzet védelmét szolgálják. „Aki nem tartja be ezeket, bírságot kap” – tette hozzá, nyomatékosan megkérve a lakosságot, hogy vegyék komolyan a szükségállapot indokolta korlátozásokat.

Borítóképünkön: Klaus Iohannis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában