Aktuálpolitika

2020.03.12. 12:41

Tăriceanu: Megszavazzuk a Cîţu-kabinetet, hogy legyen egy legitim kormányunk

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) törvényhozói „gombóccal a torkukban”, de megszavazzák a Cîţu-kabinet beiktatását – jelentette be csütörtökön Călin Popescu-Tăriceanu elnök.

„Gombóccal a torkunkban, de megszavazzuk a Cîţu-kabinetet, hogy legyen egy legitim kormányunk. Kérem a PNL-t, hogy törvényhozói szavazzanak láthatóan, ellenkező esetben egyértelmű, hogy el akarják buktatni saját kormányukat, meghosszabbítva ezzel a válságot. És ezt nem bocsátanák meg nekik a román állampolgárok” – írja egy Facebook-bejegyzésben Tăriceanu.

Az előre hozott választásokról szóló sürgősségi rendelettel kapcsolatos alkotmánybírósági döntés kapcsán az ALDE-elnök úgy véli, a határozat „visszaállítja a törvényességet és a jóérzést a politikában”, ugyanakkor „szertefoszlatja az előre hozott választásokról szőtt államfői álmot”.

Az alkotmánybíróság helyt adott csütörtökön a Nép Ügyvédje beadványának, és alaptörvénybe ütközőnek ítélte az előre hozott választásokról szóló 2020/26-os sürgősségi kormányrendeletet – tudósít az Agerpres hírügynöksége.

Borítóképünkön Călin Popescu-Tăriceanu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában