Kormányiktatás

2020.03.02. 09:28

Orban: A PNL sürgetné a Cîţu-kormány beiktatásáról döntő parlamenti szavazást

A miniszterjelöltek minél előbbi szakbizottsági meghallgatását fogják szorgalmazni a liberálisok a parlament két házvezetőségénél, hogy a Florin Cîţu-kormány beiktatásáról döntő szavazásra esetleg már egy hét múlva sor kerülhessen, jelentette ki vasárnap este Ludovic Orban ügyvivő kormányfő.

A B1 TV műsorában az új kormány beiktatási eljárásáról kérdezték Orbant. ,,Az alkotmányos előírásoknak megfelelően Florin Cîţu kijelölt kormányfő pénteken benyújtotta a kormánynévsort és a kormányprogramot. (...) Véleményem szerint kedden és szerdán lezajlódhatnak a meghallgatások, csütörtökön pedig, vagy legkésőbb jövő hétfőn meg lehet tartani a szavazást a plénumban„ – válaszolta Orban.

Arra a kérdésre, hogy mit fog tenni a Nemzeti Liberális Párt (PNL), ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) ismét bojkottálni fogja a plénumülést, Orban azt válaszolta, meggyőződése, a szociáldemokraták nem használhatják ezt a taktikát ,,míg a világ”.

,,Nekünk is megvan rá a lehetőségünk, hogy alkotmányos jellegű jogi konfliktust jelentsünk, ha ők nem tesznek eleget a házszabályzatban leszögezett kötelezettségeiknek. De kérdem, érdemes-e alkotmányos természetű jogi konfliktus panaszával fordulni ehhez az alkotmánybírósághoz?!„ – fűzte hozzá az ügyvivő kormányfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában