Egészségügy

2020.03.23. 12:00

Bodog: A családorvosok kivizsgálás nélkül is írhassanak ki gyógyszereket

Olyan sürgősségi rendelet elfogadását kéri a kormánytól Florian Bodog szociáldemokrata párti szenátor, amely lehetővé tenné a családorvosok számára, hogy kivizsgálás nélkül is írjanak ki gyógyszereket.

Hétfői Facebook-bejegyzésében a PSD-s törvényhozó azt írja, a kormánynak kötelessége valós intézkedéseket hozni annak érdekében, hogy megvédje a koronavírus elleni küzdelem kulcsszereplőit. „Itt az egészségügyi személyzetre és természetesen a családorvosokra gondolok, hiszen az állami hatóságok ajánlásai értelmében szükség esetén első körben velük kell felvennünk a kapcsolatot” – fogalmaz.

Bodog ugyanakkor hozzáteszi, emellett az idős embereknek, a krónikus betegeknek is segítségre és védelemre van szükségük.

„Ha arra kényszerítik a krónikus betegeket vagy az időseket, hogy menjenek a családorvoshoz, fölösleges kockázatnak teszik ki őket is, és az orvosokat is” – nyomatékosította Bodog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában