Államfőjelölt

2020.02.06. 11:32

PSD: Racionális megfontolásból és az alkotmányosság szellemében javasoljuk kormányfőjelöltünket

Racionális megoldást jelentő kormányfőjavaslattal megy a Klaus Iohannis államfővel sorra kerülő tanácskozásra a Szocáldemokrata Párt küldöttsége – olvasható az alakulat Facebook-oldalán.

A PSD azt üzeni a közösségi oldalon: a Szociáldemokrata Párt és a Pro Románia közös miniszterelnök-jelöltjét racionális megfontolásból és az alkotmányosság szellemében javasolják. Iohannis bejelentése, miszerint a PSD-t nem fogja hatalomhoz juttatni, csak tovább mélyíti a válságot, mert a PNL-nek és Ludovic Orbannak nincs parlamenti többsége – érvelnek a bejegyzés megfogalmazói.

Klaus Iohannis államelnök csütörtökön várja konzultációra a Cotroceni-palotába a parlamenti pártok képviselőit, hogy tegyék meg javaslataikat a leendő miniszterelnök személyével kapcsolatosan. A Ludovic Orban vezette liberális párti kormányt szerdán, bizalmatlansági indítvánnyal buktatta meg a törvényhozó testület.

Marcel Ciolacu ügyvivő PSD-elnök már szerdán közölte, hogy a PSD és a Pro Románia közös miniszterelnök-jelöltje Remus Pricopie lesz.

Borítóképen: Remus Pricopie

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában