Pozitív

2020.02.18. 13:07

Pozitív véleményezést kapott az előre hozott választások kiírását elutasító jogszabálytervezet

Pozitívan véleményezte a szenátus jogi bizottsága a parlamenti választások idő előtti kiírását célzó sürgősségi kormányrendeletet elutasítását.

A bizottság jóváhagyott egy, az RMDSZ által előterjesztett módosító javaslatot, amely értelmében a 'tervezet a sürgősségi kormányrendelet elfogadásáról' 'tervezet a sürgősségi kormányrendelet elutasítására' változtatták a jogszabály címét.

Şerban Nicolae, a jogi bizottság elnöke a sürgősségi rendeletet elutasító jogszabály elfogadására tett javaslatot, amit a bizottság tagjai 8 igen és 3 nem vokssal elfogadtak.

A rendeletet elutasító jogszabálytervezet a szenátus plénuma elé kerül megvitatásra és szavazásra, mivel a felsőház az első megkeresett ház az ügyben.

A kormány által kezdeményezett jogszabály többek között három napos szavazást vezetne be a diaszpórában és a diaszpórát képviselő parlamenti képviselők számának megduplázását, illetve azt is, hogy bárki bármely szavazókörzetben szavazhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában