Aktuálpolitika

2020.02.24. 16:46

Ponta: Az államfő sürgősen jelöljön ki egy kormányfőt, aki az országban uralkodó helyzettel foglalkozik

Sürgősen szükség van egy olyan kormányra, amely az országban uralkodó helyzettel foglalkozik, Klaus Iohannis államfőnek javasolnia kell egy új kormányfőt, jelentette ki Victor Ponta, a Pro Románia elnöke, miután az alkotmánybíróság megállapította, hogy alkotmányos természetű jogi konfliktus alakult ki az Államelnöki Hivatal és a parlament között azáltal.

„Iohannis államelnök úrnak sürgősen – ma, holnap, ezen a héten – javaslatot kell tennie egy új kormányra, kormányfőre, miniszterekre, akik az országban uralkodó helyzettel foglalkoznak” – mondta Ponta.

Hangsúlyozta, szükség van egy kormányra, amely sürgősségi rendeleteket hoz, pénzt utal ki speciális programokra, gyors intézkedéseket hoz a koronavírussal és az ebből adódó gazdasági problémákkal kapcsolatban – részletezi az Agerpres.

Ponta véleménye szerint Ludovic Orbannak le kellene tennie a mandátumát.

Arra a kérdésre, hogy szerinte kit kellene kormányfőnek kinevezni, Ponta azt mondta, hogy az egyre közeledő koronavírus-veszélyre való tekintettel például Raed Arafatot a belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztályának vezetőjét, aki amellett, hogy megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkezik, a lakosság bizalmát is élvezi.

Egy másik kérdésre válaszolva Ponta rámutatott, hogy egyetértene egy nemzeti egységkormány beiktatásával.

Borítóképünkön: Victor Ponta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában