Caracali ügy

2020.02.28. 16:30

Előzetes letartóztatásban marad Gheorghe Dincă és tettestársa

Vizsgálati fogságban marad a caracali gyilkosságokkal vádolt Gheorghe Dincă és tettestársa, Ştefan Risipiţeanu, miután február 28-án az Olt megyei törvényszék bírái megállapították az előzetes letartóztatás törvényességét és fenntartották az intézkedést mindkét vádlott esetében.

Risipiţeanu ismét kérte az előzetes letartóztatás hatósági felügyeletre való változtatását, igénylését azonban elutasították a bírák. A döntés 48 órán belül megfellebbezhető. A caracali gyilkosságok vádiratát január 15-én iktatták az Olt megyei törvényszéken. Az ügyben Gheorghe Dincát és Ştefan Risipiţeanut állítja bíróság elé a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT).

Dincát Luiza Melencu és Alexandra Măceşanu meggyilkolásával, kiskorúakat érintő emberkereskedelemmel, nemi erőszakkal, holttest meggyalázásával, Risipiţeanu pedig nemi erőszakkal vádolják.

Az ügyet az Olt megyei törvényszék tárgyalja, miután a craiovai ítélőtábla elutasította Alexandra Măceşanu szüleinek a per áthelyezésére vonatkozó kérelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában