Kormányiktatás

2020.02.28. 17:10

D. Barna: Az USR a jövő héten lakítja ki álláspontját az új kormányt illetően

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) folytatandó jövő heti tárgyalások és a miniszterek parlamenti meghallgatása függvényében dönti majd el, hogy támogatja-e az új kabinet beiktatását – közölte pénteken Dan Barna pártelnök.

,,Azt szeretnénk elérni, hogy ha beiktatásra kerül az új kormány, ennek a kétfordulós polgármester-választás bevezetése legyen a legfontosabb célkitűzése. (...) A kijelölt miniszterelnök álláspontja alapján egyértelmű, hogy az államfő és a PNL vezetői úgy döntöttek, továbbra sem vonják be más pártok képviselőit a kormányba„ – állapította meg Barna.

A kormány beiktatási esélyei a kijelölt miniszterelnök tárgyalókészségétől függnek – mondta Barna, hozzátéve: Florin Cîţu egyelőre nem kereste meg az USR-t.

Kifejtette: az USR úgy tekinti, hogy érvényben van a PNL-vel korábban kötött megállapodása, ezért arra számítanak, hogy elképzeléseik megjelennek a kijelölt miniszterelnök által bemutatandó kormányprogramban.

Florin Cîţu kijelölt miniszterelnök bejelentette, hogy pénteken benyújtják a parlamentbe a kormányprogramot és a kabinet névsorát. Hozzátette: tárgyalócsoport felállításról döntöttek, amely megpróbál parlamenti többséget kialakítani a kormány beiktatásának támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában