Figyelmeztetés

2020.02.25. 13:37

A CNA figyelmeztette a műsorszolgáltatókat a koronavírussal kapcsolatos hírközléseket illetően

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) figyelmezteti a műsorszolgáltatókat arra, hogy kötelesek szigorúan és felelősségteljesen kezelni a koronavírussal kapcsolatos híreket és vitákat.

A CNA közleményében hangsúlyozza, hogy prioritást kell biztosítani a helyzetért felelős román hatóságok hivatalos álláspontjának és minden érintettnek az a feladata, hogy megakadályozza a vírus terjedését.

Az Országos Audiovizuális Tanács kedden, február 25-én tanácskozásra gyűlt össze, miután egyes médiacsatornákon ellenőrizetlen és pánikkeltő hírek jelentek meg a koronavírusról. A CNA emlékezteti a műsorszolgáltatókat, hogy szigorúan és felelősségteljesen kell kezelniük a témával kapcsolatos híreket és vitákat, és elsőbbséget kell adni a helyzet kezelésével megbízott állami hatóságok közlendőinek.

A Tanács leszögezi, hogy mint olyan intézmény, amely a közérdeket szolgálja, monitorozni fogja az audiovizuális csatornák műsoraiban elhangzottakat a koronavírussal kapcsolatban. 'A hivatalos kommunikáción alapuló megközelítés az egyetlen, amely ilyen esetekben valóban segíthet a lakosságnak' – olvasható a CNA közleményében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában