Büntetés

2020.01.06. 14:30

Harmincezer lejre büntették meg a Floreasca kórházat

A műtőasztalon égési sérüléseket szenvedett nő ügyében végzett ellenőrzések nyomán összesen harmincezer lejre büntette meg az Állami Egészségügyi Felügyelet a bukaresti Floreasca sürgősségi kórházat, valamint a beavatkozást végző csapat valamennyi tagját – tájékoztatott az egészségügyi minisztérium.

A kórház vezetősége által végzett belső vizsgálat nyomán menesztették Mircea Beuran professzort a sebészeti részleg osztályvezetői tisztségéből.

A minisztérium közleményében kifejti, a belső vizsgálat arra a következtetésre vezetett, hogy emberi hiba okozta az incidenst. A jelentés szerint Mircea Beuran professzor a szerződésében előírt 33 kötelezettségéből tízet megszegett, ezért menesztik osztályvezető orvosi tisztségéből. Emellett az Állami Egészségügyi Felügyelet bírságot rótt ki az ellenőrzések nyomán észlelt „rendellenességek” miatt a műtétet végző csapat minden tagjára, összesen 30 ezer lej értékben – derül még ki a tájékoztatásból.

A szaktárca ugyanakkor közli, hogy az egészségügyi felügyelet és a minisztérium ellenőrző testülete által az ügyben készített jelentés következtetéseit kedden ismertetik.

A bukaresti sürgősségi kórház azt követően rendelt el belső vizsgálatot, hogy egy 2019. december 22-én végzett műtét során a páciens égési sérüléseket szenvedett a műtőasztalon testének 30 százalékán. A beteg december 29-én meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában