Korrupcióellenes

2020.01.21. 10:15

Az igazságügyi miniszter Crin Bologát javasolja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség élére

Crin Bologát javasolja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészi tisztségébe Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter.

Predoiu azzal motiválta döntését, hogy Crin Bologa jól ismeri a DNA-t, dolgozott az ügyészségnél, és egy konkrét megoldásokra fókuszáló, jól összeállított menedzseri tervet nyújtott be, a meghallgatáson is kitűnően szerepelt.

'Ő a biztosíték arra, hogy a korrupció elleni küzdelem lendületesen, de a jogok és az eljárási szabályok betartásával fog folytatódni' – mondta a miniszter kedden.

A törvényes eljárás értelmében a miniszter a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácshoz (CSM) terjeszti fel javaslatát, amely véleményezi azt. A szaktárca vezetője ezt követően továbbküldi a javaslatot Klaus Iohannis elnöknek, aki illetékes a DNA vezetőjének kinevezésében.

Az igazságügyi miniszter decemberben kezdte el a főügyészi kinevezéseket célzó eljárást a legfőbb ügyészség, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) élére.

A DNA főügyészi tisztségére öten jelentkeztek: Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Ionuţ Botnaru, Nistor Călin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában