Beruházások

2020.01.29. 13:50

Két új sportlétesítmény épül Nagyváradon

Új sporttelep létesül a nagyváradi Motorul focipálya helyén és úszómedence épül Észak-Őssiben az úszni tanuló diákok számára.

Pap István

A Nagyváradi Helyi Tanács tegnapi ülésén elvi beleegyezését adta ahhoz, hogy az önkormányzat együttműködjön az Országos Befektetési Vállalattal (CNI) annak érdekében, hogy utóbbi a Kolozsvári út 202. szám alatt lévő „Motorul” focipálya helyén egy körülbelül 13.000 négyzetméteres sporttelepet létesítsen.

A beruházás során a nagyváradi önkormányzat a területet bocsátja a vállalat rendelkezésére, illetve a közműveket és a bekötőutakat építi ki ott. A munkálatok során felújítják a jelenlegi focipályát és építenek négy másikat is, továbbá lesz egy öltöző és mintegy ötven helyet magába foglaló parkoló is. A megszavazott határozatban elfogadták azt is, hogy a CNI által elkészített megvalósíthatósági tanulmány alapján a város kisajátítja az említett övezetben nem saját tulajdonában lévő telkeket. Szintén a CNI-vel együttműködésben épül majd egy úszómedence a Cazaban utca 47/A számú telken az Antonio Alexe és a Don Orione Líceum közötti területen. A medence elsősorban az úszásoktatási programban részt vevő tanulók számára készül, de a nagyközönség is használhatja majd. A létesítmény 7870 négyzetméteren terül majd el, és szükség lesz 923 négyzetméternyi telek kisajátítására. Az uszodát termálvízzel fűtik majd, így olcsóbbak lesznek a fenntartási költségek. A nagyváradi polgármesteri hivatal közleménye idézi Ilie Bolojant, aki szerint ez a beruházás a jövő évben fejeződik majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában