ERDON Helyi hírek

2010.03.05. 15:02

Felkészítő pedagógusoknak

<p>Nagyvárad - Pénteken a váradi George Coşbuc Általános Iskola egyik osztályterme biztosított helyszínt a magyarországi Szitakötő ingyenes folyóirat által szervezett képzésnek.</p>

Péntek délután a nagyváradi George Coşbuc Általános Iskola egyik osztályterme biztosított helyszínt a magyarországi Szitakötő ingyenes folyóirat által szervezett képzésnek, melyen Bihar, Szilágy, Szatmár és Kolozs megyei pedagógusok vettek részt, közel félszázan. A rendezvény egy 2008-ban, az anyaországban indult integrált ökológiai program részét képezte, melyet az ottani Miniszterelnöki Hivatal támogat, együttműködve a tanügyi, a környezetvédelmi és a szociálisügyi tárcákkal. A projekt- mely körülbelül háromszáz Kárpát-medencei iskolát érint, Magyarországról, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából- lényege a környezettudatosságra nevelés és a művészeti oktatás. Ennek érdekében megjelentetik a fentebb jelzett képes kiadványt, melyben versek, mesék és ismeretterjesztő cikkek találhatóak, a tananyaghoz illeszkedve. "Az olvasnivalókat úgy állították össze, hogy azok egyaránt megszólítsák a 7 és 12 éves éves gyermekeket is, nemtől függetlenül", nyilatkozta Tunyogi Katalin tanítónő, a szeminárium egyik résztvevője.

Érdekes előadás

A pénteken lezajlott tanácskozáson Horgas Judit szerkesztő, programvezető és Victor András természettudományi szakértő tartottak igen érdekes és szemléletes előadást a tanítóknak és tanároknak arról, hogy miként lehet felkelteni a kisdiákok kiváncsiságát, érdeklődését az őket körülvevő világ iránt. A feltámadás közelgő ünnepére való tekintettel az egyik téma a böjt volt, és a tojással kapcsolatos ismereteink is szóba kerültek. A rendezvényen való részvételi szándékukat jelezték Soós Sándor, a házigazda tanintézet igazgatója és Farkas Tünde tanfelügyelő is. 

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!