P. Hogan: Megfontoljuk, hogy miként segíthetnénk azokat a gazdákat, akiknek állataik elpusztultak az afrikai sertéspestis miatt

Phil Hogan
Phil Hogan
Megfontoljuk, hogy miként segíthetnénk azokat a gazdákat, akiknek állataik elpusztultak az afrikai sertéspestis miatt – jelentette ki csütörtökön Phil Hogan. Az Európai Bizottság agrárbiztosa azt mondta: a bizottságban a román gazdák pénzügyi segítségét látnák célravezetőnek.


‘Az, hogy több mint 800 gócot izoláltak, azt jelenti, hogy jól működik a román riasztórendszer. (…) A közbeavatkozást nehezíti, hogy az egyéni tulajdonban tartott sertések 75 százaléka Romániában van. (…) Néhány nap múlva, ha több adat áll rendelkezésünkre, akkor dönthetünk arról, hogy milyen formában segítsünk az érintett gazdáknak’ – nyilatkozta Hogan, a román kormányfővel közös sajtóértekezletén.

Megjegyezte: a bizottság ‘állategészségügyi segélyként’ már elkülönített kétmillió eurót.

Az agrárbiztos a miniszterelnökkel eszmét cserélt a közvetlen támogatások korlátozásáról is, és megköszönte Románia segítségét a közös agrárpolitika érvényesítésében.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .