Változások

2023.10.29. 10:05

Többen vesznek részt egy nemzeti konzultáción, mint ahányan ügynökpártra szavaznak

Fricz Tamás: a brüsszeli elit újabb 50 milliárd eurót akar elkölteni a háborúra, nem lehetne inkább a békére törekedni?

MW

A magyar kormány Állítsuk meg Brüsszelt! címmel meghirdetett nemzeti konzultációjának kérdõíve Budapesten 2017. április 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Egy-egy nemzeti konzultáción többen szoktak részt venni, mint ahány szavazója egy ügynökpártocskának van, szóval csak óvatosan „a nagy pofával” – üzente az ellenzéknek Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Kobza Miklós. Az Alapjogokért Központ kreatív vezetője kifejtette: a világban tektonikus változások zajlanak, amelyek egyszerre érintik a pénzpiacokat, az energetikát, a termelést. Háborúk és más brutális konfliktusok szabdalják a 90-es és a kétezres években megszokott békés életvitelünket. A nemzeti konzultáció pedig mindig olyan sorskérdéseket hoz be a magyar köznyilvánosságba, amelyektől közvetlen hatással vannak életünkre.

A nemzeti konzultáció egy jól bevált módszer, amelyen az emberek elmondhatják a véleményüket – mondta el a műsorban Fricz Tamás, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója. Amelyről az Európai Unióban is példát vehetnének, de nem fognak – tette hozzá. Brüsszelben most egy emberektől teljesen elszakadt elit uralkodik, amelynek esze ágában sincs kikérni az európaiak véleményét – jegyezte meg.

Kobza Miklós felháborítónak nevezte, hogy Kaja Kallas észt miniszterelnök számonkérte Orbán Viktort, mert a magyar miniszterelnök találkozott Vlagyimir Putyinnal. Miközben Kallas férje a szankciók ellenére Oroszországgal üzletel. Az észt politikus tagadta, hogy részt vállalt volna férje üzleteiben, ugyanakkor bizonyíthatóan kölcsön adott neki 350 ezer eurót (körülbelül 134 millió forintot) befektetési eszközökre. – És ez a nő kéri számon szenvedélyesen Orbán Viktoron, hogy hogy merészel beszélgetni az orosz elnökkel. Hát úgy, hogy tűzszünetet és békét akar ebben a pusztító konfliktusban – hangsúlyozta az Alapjogokért Központ kreatív vezetője.

Vlagyimir Putyin még messze nem vetette be teljes erejét az ukrajnai háborúban, ezért őrült az a politika, amit a Nyugat folytat – mondta Fricz Tamás. Idézte Joseph Borrelt, az Európai Unió külügyi főképviselő megnyilatkozását, aki azt mondta, hogy az EU háborús üzemmódban van. Ursula von der Leyen pedig még négy év háborúskodásra kér most újabb 50 milliárd eurót a tagállamoktól. Nem lehetne inkább a békére törekedni? – tette fel a kérdést a politológus.

Az Igazság óráját itt hallgathatja meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában