Büszkeségeink

2023.09.24. 12:37

Egy barlang mélyén találkozott a hős magyarokkal Szentkirályi Alexandra (videó)

A kormányszóvivő is köszönetet mondott az életmentő barlangi mentőszolgálat embereinek.

MW

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat a dél-törökországi Morca-barlangban egy belső vérzéssel küzdő, tapasztalt barlangászt tartott életben több napig, mire a többi ország mentőcsapatai megérkeztek. Szentkirályi Alexandra a Pál-völgyi barlangban találkozott a mentést végző csapattal, minderről videót is közölt a Facebook-oldalán – írja a Magyar Nemzet.

A kormányszóvivő a videóhoz azt írta,

a Magyar Barlangi Mentőszolgálat csapata és dr. Zádor Zsófia tudása legjavát nyújtva mentette meg az amerikai barlangász, Mark Dickey életét 1040 méterrel a felszín alatt, Törökországban.

Azzal folytatta:

Noha a törökországi barlang mintegy háromszor mélyebb, mint amivel hazánkban találkozhatnak a barlangászok, a tapasztalt mentőcsapatunk külföldi expedíciók során már szerzett ezen a téren is tapasztalatokat. Így a 180 fős mentőcsapat legkomplexebb feladatok ellátására is képes egységeként, egy emberként vezették a nemzetközi mentőakciót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában