Természeti katasztrófa

2023.08.21. 07:21

Egyelőre nem tudják azonosítani a megtalált áldozatok többségét Mauin

A kutyás keresőegységek eddig 114 halálos áldozatot találtak meg, és a sajtójelentések még 1150 eltűntről szólnak, illetékesek ugyanakkor elismerték, hogy az eltűntek pontos számát nem ismerik.

MW

Eltűnt emberek fényképei a hawaii Mauri szigetén található Lahaina városában 2023. augusztus 19-én

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP

Fotó: Hiroto Sekiguchi

A hawaii Maui szigetén változatlanul több mint 1000 embert keresnek a csaknem két héttel ezelőtti tűzvész után, amelyben gyakorlatilag elpusztult a történelmi Lahaina városa. A halálos áldozatok többségét még nem tudták azonosítani.

A kutyás keresőegységek az elmúlt hétvégéig 114 halálos áldozat maradványait találták meg a hivatalos közlések szerint, és a sajtójelentések még 1150 eltűntről szólnak, illetékesek ugyanakkor elismerték, hogy az eltűntek pontos számát nem ismerik.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) irodákat nyitott, ahol az eltűntek DNS-mintáit várják a hozzátartozóktól a megtalált holttestek azonosításához, ugyanis az elszenesedett romok közül már kiemelt áldozatok többségének kilétét sem tudták eddig megállapítani.

Josh Green, az Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii kormányzója vasárnap úgy nyilatkozott, hogy az áldozatok száma a következő napokban tovább emelkedhet.

A lakosok már visszatérhettek Lahainába, a Maui nyugati partvidékén fekvő településre, amely a Hawaii Királyság egykori fővárosaként igazi turistalátványosság volt, a hatóságok ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy a vezetékes víz egyelőre nem alkalmas emberi fogyasztásra, és a levegő minőségét is folyamatosan ellenőrzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában