Lampedusa

2023.07.27. 19:47

Hihetetlen állapotok uralkodnak az olasz migránsszigeten (videó)

Az illegális migránsok továbbra is tömegesen érkeznek az afrikai partokhoz közel lévő szigethez, mindösszesen annyi változott, hogy elrejtik a migránsokat a szigetlakók és az újságírók elől, ezzel megpróbálva helyreállítani a sziget folyamatosan erodálódó hírnevét - írja az Origo.

MW

Hajóra szállni készül Lampedusa kikötőjében mintegy 700 illegális bevándorló, hogy a szicíliai Messinába és Cataniába szállítsák őket 2023. július 18-án

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Elio Desiderio

A hotspotra ki lehetne tenni a megtelt táblát, mert gyakran több ezren vannak az egyébként 400 főre kialakított táborban. Nem így a turizmusban érdekelt vállalkozásoknál, ugyanis évről évre egyre nagyobb gondot okoz a sziget rossz híre. 

Most már túl sokan jönnek, túl sokan vannak. De sajnos nem mi döntünk, megtesszük, amit meg kell tennünk, és elfogadjuk – jelentette ki a csüggedt lakos, aki szerint segíteni kell a bajbajutottakon, ugyanakkor 

radikálisan csökkenteni kellene a szigetre érkező migránsok számát, ugyanis az illegális bevándorlók kárt okoznak a településen élőknek.

Mindeközben a szigetlakók egyöntetűnek mondható véleménye ellenére, amely értelmében csökkenteni kellene a bevándorlás mértékét Olaszországba, idén rekordot dönthet az érkező illegális bevándorlók száma. 

A Giorgia Meloni vezette jobbközép kormány megválasztása óta már több mint százezer illegális bevándorló érkezett Itáliába.

A statisztikai adatok azt bizonyítják, hogy a migráció megfékezésére irányuló ígéreteit minden erőfeszítése ellenére sem sikerült megvalósítania az olasz miniszterelnöknek. Az év eleje óta pedig már több mint 72 ezer migráns kötött ki a dél-olaszországi partoknál, ami kétszerese a tavalyi és háromszorosa a 2021-es számoknak.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában