Nyilvános önkielégítéssel vádol diákja egy kiskapusi ortodox vallástanárt

Nyilvános önkielégítéssel vádol diákja egy kiskapusi ortodox vallástanárt
Ortodox vallástanárt vádol azzal egy diáklány, hogy önkielégítést végzett az órán. Liviu Pop tanügyminiszter pénteken közölte az AGERPRES hírügynökséggel, hogy jelenleg kivizsgálás folyik a Szeben megyei Kiskapuson történt incidens kapcsán.

Liviu Pop felszólította a vallástanárt, hogy mondjon le oktatói állásáról. A tanügyminiszter szerint a panasztevő tanuló előbb az osztályfőnököt értesítette az esetről, de az osztályfőnök nem jelentette a történteket az iskola vezetőségének. Pop azt mondta: a tanfelügyelőség vizsgálódik az ügyben. Ugyanakkor nyilvánosan felszólította az említett vallástanárt, hogy távozzon a tanügyből, a tanfelügyelőséget pedig kérte, hogy a helyzet tisztázásáig is nevezzen ki más hitoktatót.

Az ügyben Laurenţiu Streza erdélyi metropolita is megszólalt. Streza azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy az egyházon belül is kivizsgálás indult annak a vallástanárnak az ügyében, akit tanítványa azzal vádol, hogy maszturbált az iskolában. ‘Ma (pénteken – sz.m.) értesített a minisztérium. A tanár-papnak viselnie kell a következményeket, ha valóban vétkes. Ez felfoghatatlan’ – mondta a metropolita.

Laurenţiu Streza tudomása szerint a megvádolt papnak egészségügyi gondjai vannak, műtéten esett át, és a papok körében eddig semmi panasz nem volt a viselkedésére.

Az AGERPRES hírügynökséget rendőrséghez közel álló források értesítették, hogy a nyilvános önkielégítéssel vádolt vallástanár egyik tanítványának anyja pénteken a rendőrségen számolt be a lánya által elmondottakról.

Egyes információk szerint a kiskapusi tanárról videót is készített egyik diák.

Az ügyben a tanfelügyelőségen és az erdélyi metropólián kívül a rendőrség és a medgyesi törvényszéki ügyészség is vizsgálatba kezdett.

www.agerpres.ro