ERDON Valasztasok2008

2008.12.01. 15:37

Újraszámolást kér az RMDSZ

<p>Négy szavazaton múlt, hogy az RMDSZ Szatmár megyei 4–es számú körzetének képviselő–jelöltje, Varga Attila megszerezze a parlamentbe való bejutáshoz szükséges 50 százalékot. Varga a szavazatok 49,98 százalékát kapta meg: 12695 szavzat kell a bejutáshoz, ezzel szemben Varga 12691-et kapott.</p>

Ezért az RMDSZ kéri a szavazatok újraszámolását abban bízva, hogy az érvénytelenített vagy felhasználatlan szavazólapok között akad még 4 szavazat amely Varga Attila mellett szól. Körülbelül 700 darab érvénytelenített vagy felhasználatlan szavazólap volt a 4-es számú körzetben.

Az érdekképviseleti párt egyébként ismét sikert aratott Szatmár megyében. A két szenátusi körzetben a szavazatok 36,65 százalékát kapta meg az RMDSZ, az öt képivselői körzetben pedig a voksok 36,15 százaléka az RMDSZ–re szólt. A 2–es számú szenátori körzetben az RMDSZ jelöltjére (Günthner Tibor) a szavazók 52 százaléka voksolt, illetve négy képviselői körzetben kapta a legtöbb szavazatot az RMDSZ–es jelölt: Kovács Máté, Túrós Lóránd, Varga Attila, Erdei D. István. Utóbbi a körzetében a szavazatok mintegy 53 százalékát kapta meg. Csak az 1–es számú képviselői körzetben „győzött” a PSD+PC választási koalíció jelöltje: Gheorghe Ciocan a szavazatok 37,99 százalékát kapta meg.

 

Kapcsolodó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!