Birkózó vb

2023.09.19. 20:11

Muszukajev Iszmail világbajnok (videó)

A szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Muszukajev Iszmail aranyérmet nyert kedden a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

MW

A magyar színekben versenyző, kabardföldi származású Muszukajev Iszmail világbajnok lett Belgrádban

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az FTC sportolója hétfőn a lehető legnehezebb ágon, szenzációs meneteléssel jutott a fináléba. Előbb a kazah Adil Oszpanovot, aztán az olimpiai címvédő japán Otoguro Takutót, majd az orosz Samil Mamedovot verte, az elődöntőben pedig az irániak címvédőjét, Rahman Musza Amuzadhalilit múlta felül. 

A keddi fináléban a Puerto Ricó-i Sebastian Riverával csapott össze és fantasztikus birkózással, technikai tussal 11-0-s győzelmet aratott.

A 2019 óta magyar színekben versenyző, kabard származású Muszukajev tavaly Európa-bajnokságot nyert, s eddig két világbajnoki bronzérmet szerzett, most pedig karrierje eddigi legnagyobb sikereként a vb-címet is begyűjtötte.
A 30 éves klasszis a magyar birkózósport 21. vb-győztese és a 31. vb-aranyat szerezte most meg, ami 44 év után a szabadfogású szakág második vb-diadala. Az első Kovács István nyerte 1979-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában