Nagyvilág

2008.12.25. 13:33

A közel-keleti békéért imádkozott a pápa

<p>A Közel-kelet békéjéért könyörgött XVI. Benedek pápa az éjféli misén a vatikáni Szent Péter Bazilikában: a katolikus egyházfő azért imádkozott, hogy minél előbb érjen véget a "gyűlölet és az erőszak" azon a területen, ahol "Krisztus élt és nagyon szeretett".</p>

XVI. Benedek szentbeszédében többször utalt Betlehemre is, Jézus születési helyére is: a pápa reméli, hogy "hamarosan sikerül békét kialakítani ezen a területen".

A jeruzsálemi latin pátriárka, Fuad Tual hétfőn jelentette be karácsonyi üzenetében, hogy a katolikus egyházfő jövő májusban a Szentföldre látogat. A Vatikán hivatalosan még nem erősítette meg hogy a pápa Jordániába, Izraelbe és palesztin területekre menne első alkalommal azóta, hogy 2005-ben pápává választották. Az Il Foglio olasz napilap viszont már múlt héten megírta, hogy május 8-tól 15-ig látogatna a Szentföldre XVI. Benedek.

A pápa egyébként csütörtök délben mondja el karácsonyi üzenetét és 64 nyelven - köztük magyarul - Urbi et Orbi (a városnak és a világnak) áldását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!