Ország-világ

2020.12.15. 08:48

Varga Judit: Magyarország és Lengyelország magasabb súlycsoportba lépett

A múlt heti brüsszeli győzelem alkalmával bebizonyosodott, hogy Magyarország és Lengyelország magasabb politikai súlycsoportba lépett, és szoros együttműködésben képesek meghatározó befolyást gyakorolni az uniós döntéshozatalra. Az uniós politikák címzettjeiből és elfogadóiból azok alakítóivá léptek elő – közölte közösségi oldalán kedden az igazságügyi miniszter.

Forrás: Facebook / Varga Judit

Varga Judit a Magyar Nemzetben megjelent véleménycikkét ajánló bejegyzésében leírja, hogy mindez nem pusztán tárgyalástechnikai kérdés vagy a jól megválasztott politikai taktika eredménye, hanem

  • gazdasági teljesítmény,
  • markáns világnézet,
  • határozott jövőkép és
  • ezekre épülő erősödő politikai befolyás
  • áll mögötte. A régió egyre magabiztosabban képviseli saját válaszait Európa és a világ kihívásaira – teszi hozzá.

    A tárcavezető szerint csak akkor beszélhetünk Európa újraegyesítéséről és nem csupán a nyugat-európai gazdasági érdekszféra kiterjesztéséről, ha a nyugati tagállamok és a brüsszeli intézmények az európai párbeszéd részeként, nem pedig devianciaként kezelik a keleti tagállamok véleménynyilvánítását.

    „Ez a folyamat még messze nem zárult le, de Kelet-Közép-Európa megérkezett és felkerült a térképre. Nyugaton a helyzet megváltozott” – szögezi le Varga Judit.

    Címkék#Varga Judit

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában