ERDON Országos hírek

2007.12.23. 17:55

Az összes romániai mentőszolgálat autóparkja megújul

<p>2008 végéig, Eugen Nicolăescu, közegészségügyi miniszter ígérete szerint az összes megyei mentőszolgálat teljes autóparkját felújítják. Addig megérkezik, több ütemben, az a 2400 mentőautó, amelyek egy részére már kiírták a licitet, a többire pedig a jövő év első felében fogják.</p>

A projekt része két új típusú mentőautó bevezetése is. Az egyik a sürgősségi ellátásra szánt B típusú, a másik a SMURD egységeknek speciálisan felszerelt C típusú. „Minden amit most szerzünk be a lehető legjobb, ami csak kapható. A C típusú mentőautók belsejében akár műtétet is lehet végezni, ha arra kerül a sor." – nyilatkozta a szaktárca vezetője. Az új B típusú mentőautók alapfelszereltségéhez fog tartozni egy olyan adó-vevő, amely segítségével már a mentőautóból elküldhetik a páciens adatait, hogy a kórházban felkészülhessenek a szakszerű fogadásra.

Arad, Argeş, Bihar, Brassó, Brăila, Buzău, Konstanca, Dolj, Galaţi, Hunzad, os, Olt, Prahova, Temes megyékbe, valamint Bukarestbe még a 2007-es év vége előtt megérkeznek a B típusú mentőautók. Ugyanebben az időszakban érkeznek meg az első C típusú mentőautók Temes, Dolj megyékben, valamint Bukarestbe. 2008 augusztusáig 450 B és 100 C típusú mentőautót vehetnek használatba a szakemberek. A mentőautók ára több mint 170 millió lej.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!