ERDON Helyi hírek

2011.08.31. 10:16

Közbeszerzés a tej-kifli akcióban

Bihar megye - Érmihályfalva Helyi Tanács augusztusi gyűlésén megszavazta, hogy kiírja a versenytárgyalást az óvodásokat és általános iskolásokat érintő tej-kifli akció lebonyolításával kapcsolatban.

Bihar megye - Érmihályfalva Helyi Tanács augusztusi gyűlésén megszavazta, hogy kiírja a versenytárgyalást az óvodásokat és általános iskolásokat érintő tej-kifli akció lebonyolításával kapcsolatban.

 

A rövid programmal működő napközik és az I.-VIII. osztályokba járó diákoknak a napi uzsonnához járó alma közbeszerzését már az elmúlt tanévben is a Polgármesteri Hivatal végezte, idén pedig a Megyei Tanács a tej és kifli beszerzését is „kiutalta” az önkormányzatoknak. Mi történik, ha a Helyi Tanács nem vállalja a lebonyolítást? – tette fel a kérdést ifj. dr. Szilágyi Ferenc tanácsos, utalva arra, hogy más városok esetében volt már erre példa. Ezt megtehetik, akkor „visszaszáll” a feladat a Megyei Tanácsra, de ennek hátulütője, hogy a gyerekekhez később fog eljutni az élelem, melyet leghamarabb így is szeptember végén vehetnek először kézbe, válaszolta Kovács Zoltán polgármester.

Egyben vagy külön

A tanácsosok tájékoztatására Indrie Ovidiu, az elöljáróság megbízottja elmondta: a közbeszerzési eljárást úgy írják ki, hogy arra minél több jelentkező lehessen, akár egyben, akár külön–külön a két élelmiszerre. A kiflire fordítható legnagyobb összeg 0.29 lej/porció, a tejé pedig 0.65 lej/porció (+ÁFA). Ha óvások, és egyéb közbejöhető buktatóktól mentes lesz az ügymenet, vagyis a legoptimálisabb esetben a gyerekek legkorábban a tanévkezdést követő héten kaphatják meg az uzsonnát. Érmihályfalván 1220 érintett gyerek van, az iskolaévben pedig 177 nappal számolnak. Egy apró „szépséghibája” azért van a dolognak: a szükséges 251.699 lejnyi kiadást az önkormányzat kell „megelőlegezze”, ellenben a mindenféle elszámolási útvesztők eredményekén az első félévi pénzt majd jövő júniusban, a második félévit pedig jövő szeptemberben kapják vissza (amikor feltételezhetően majd újra visszaforgathatják).

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!