Magyarország

2007.11.08. 10:44

Csak üszkös falak maradtak a tűz pusztítása nyomán

<p>Tiszalök - Több járművel indultak a tűzoltók Tiszavasváriból, Tiszalökről, és Nyíregyházáról, egy lakástűzhöz, aminek nyomán a mentők két személyt vittek kórházba szerda éjszaka. <dia width="850" height="630" alt="Csak üszkös falak maradtak a tűz pusztítása nyomán 2007.11.08."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Csak__szk_s_falak_maradtak_a_t__369_z_puszt/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/kamera.gif" border="0" width="13" height="10" alt="Csak üszkös falak maradtak a tűz pusztítása nyomán 2007.11.08." /></a></dia></p>

Tiszalökön, a Dózsa György utca egyik portáján egy nagy alapterületű ház, és a vele egybeépített melléképületek kaptak lángra szerda este. A tűzoltók nagy erőkkel indultak a bejelentés helyszínére, de a hatalmas lángokat csak nehezen sikerült megfékezni, ugyanis rengeteg éghető anyag volt az épületekben.

Az MRFK sajtóreferense Fülöp Gergely r. fhdgy úgy tájékoztatta olvasóinkat, hogy a szolgálaton kívüli őrsparancsnok két személyt kimentett, és gázpalackot is kivitt az épületből. Az oltás közben két tűzoltónak panaszai voltak, ezért hozzájuk mentőt hívtak, és kórházba vitték őket.

Egyiküket rövid megfigyelés után kiengedték és még az éjszaka szolgálatba is állt.

Úgy tudni, nem szenvedtek sérülést, csupán légzési problémáik támadtak, bár légző készülékben dolgoztak. A tűz keletkezési okát egyelőre nem tudni, de leginkább elektromos hibára lehetett az elsődleges információk szerint következtetni.

Az épület teljesen kiégett, a tetőszerkezetet azonnal bontani kellett, és kérdés, hogy az üszkös falakat lehet-e meghagyni.

Mentés közben saját életét kockáztatta az őrsparancsnok és egy civil fiatalasszony

Szerdán este nyolc óra körül, szolgálat után autójával hazafelé tartott Ostorházi Krisztián, a Tiszadobi Rendőrőrs parancsnoka. A hadnagy Tiszalökön egy lángokban álló házra lett figyelmes. Megállt, és amikor a környékbeliektől megtudta, hogy a lakásban két idős nő él, azonnal berohant.
A melléképületben egy 79 éves nénit talált, akit kitámogatott a szabadba. A tűz elsősorban a főépületre terjedt ki, ahonnan egy másik asszony lépett elő. A rendőr kérdésére az 52 éves nő elmondta, hogy a lángok által veszélyeztetett melléképületben két gázpalack is van.
A hadnagy a gáztűzhellyel összekötött palackkal egyedül nem boldogult, azt egy segítségére siető helybeli fiatalasszonnyal, Széki Máriával együtt vonszolták ki a házból.

Az ott lakó asszony közben visszament a lángoló tetőszerkezetű főépületbe, hogy értékeit akár az élete árán is kimentse. A rendőrnek testi erejét is be kellett vetnie, hogy a nőt kirángassa a lángok közül, mielőtt a recsegő-ropogó tető rájuk omlana.
Alkalmi segítőtársa közben a szintén a lángok közé totyogó idősebb nénit tessékelte ki. Időközben megérkeztek a tűzoltók, akik több mint két órán keresztül oltották az egyre terjedő lángokat. Az előzetes vélemény alapján a két lakó enyhe füstmérgezést szenvedett, az anyagi kár felmérése tart.

Kapcsolódó cikkek:

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!