Magyarország

2007.09.11. 06:36

Kutyával együtt tűnt el egy kétéves kislány

<p>Emőd - Nagy erőkkel keresik azt a Panda becenevű kislányt és a Maci nevű kutyáját, aki dél körül tűnt el Emődön a Völgy utcából.&#160;<A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/emodgoogle.pdf"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/sysres/sites/boon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Emőd</B></A> [.pdf - 153KB]&#160;<DIA width="850" height="630" alt="Kutyával együtt tűnt el egy kétéves kislány 2007.09.04."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kuty_val_egy_tt_t__369_nt_el_egy_k_t_ves_ki/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="10" alt="Kutyával együtt tűnt el egy kétéves kislány 2007.09.04." src="http://www.boon.hu/bilder/icons/kamera.gif" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/emodi-gyerek%20kereses-2.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" widht="13" /></A></p>

09.10. 19:48 - Hullaszagot vetettek be a keresésbe

Feladta a reményt a kutatócsoport, hogy Panda, az egy hete Emődön eltűnt kislány még életben lenne. Amennyiben ugyanis valahol a természetben lenne még a két esztendős apróság, csak a csoda folytán lehetne életben – szól az érvelés.

Az ésszerűség is azt diktálta, hogy fel kell adni azt az illúziót, ami szerint az elmúlt héten kedden, szülei lakásáról nyom nélkül eltűnt kislány, Tóth Paula, becenevén Panda még életben van. Legalábbis, amennyiben azt feltételezik, hogy nem vitték el ismeretlenek. Erre utaló adat nem merült fel a rendőrség szerint - erősítette meg a kutatást irányító Havas István őrnagy, az Emődi Rendőrörs parancsnoka.

Hétfőn délután a Spider Miskolci Speciális Mentőcsoport, és a távolabbról érkezett speciális mentők immár a kislány holttestét keresték.

09.10. 15:55 - Már halottat keresnek
Lehóczki Lászlót
, a Spiderek és a KARISZ frontemberét a - még mindig nagyszámban a tetthelyen tartózkodó - média képviselői fogadták öt óra tájban. Megtudtuk, hogy "hullaszag" mintát hozott magával, és Radarkeresőkutya ezt alapul véve kutat a kislány után. Amennyiben ugyanis valahol a természetben lenne még a két esztendős apróság, csak a csoda folytán lehetne életben – szólt az érvelés. Macika, a gyerek hűséges társa, mondhatni játszótársa hétfőn délben került haza valahogy. Nem tudni honnan került elő. Az azonban bizonyos, hogy szinte percre pontosan öt nappal az eltűnés után jött vissza. Talán egyszer kiderül, hogy ez véletlen volt csupán, vagy másról volt szó.

Tanúskodnia kell

A családtagok az Észak-Magyarország hétfői számában munkatársunknak arról beszéltek: nem zárják ki, hogy idegenek elvitték volna a kislányt. Valaki látott is egy máig azonosítatlan autót, amiből pelenkát dobtak ki. Annak okára azonban, hogy miért vitték volna el a kislányt, nem tudtak magyarázatot adni. Nem tudnak haragosról, és pénzügyek sem jöhetnek szóba. Hétfőn azonban a kislányát hazaváró anyuka láthatóan feszült állapotban, de őszintén elmondta lapunknak: két éve külföldre vitték, hogy örömlányként dolgozzon valakinek. A csapat gyorsan lebukott, és azok ellen, akit őt „futatták”, büntetőeljárás folyik. Hamarosan tárgyalás lesz az ügyben, ahol tanúskodnia kell – mondta a fiatalasszony.

09.10 11:37 - Közigazgatási eljárásban

Ennek az információnak a birtokában azonban már talán az sem lenne kizárható, hogy a bűncselekményben tanúként és sértettként hamarosan a bíróságon megszólaló asszonynak ez akár valamiféle néma figyelmeztetés is lehetne. Lehet, hogy csak a véletlenek egybeeséséről van szó, és csupán a fantázia szüleménye. Egy a filmvászonra, vagy televízió képernyőre forgatott krimiben, mondjuk "Monk, a flúgos nyomozó" agyában már egyfajta indítékul is szolgálhatna a dolog. Nem tudjuk, mi az igazság. Csupán a hétfőn "első kézből" megtudott tényt vetettük papírra. A kutatás egyébként éjszakába nyúlóan folytatódott. Nem tudni, lesz-e eredménye vagy sem. A rendőrség továbbra is közigazgatási eljárásban keresi a kislányt.

09.10. 10:24 - Szalmaszál

Egy csöppnyi reménysugarat hozott magával Macika, a kedden szülei emődi lakásáról eltűnt két esztendős kislány kedvenc kutyájának vasárnapi váratlan hazatérése. Az a tény, hogy egyedül jött haza a házőrző, nem túl bíztató, de legalább újabb szalmaszálnyi esélyt ad a kutatásban résztvevőknek.

Nem utolsó sorban a szülőknek, hogy a Pandaként becézett majd két esztendős kislányuk is előkerülhet.

Madártetemek a lakásban

A környékbeli házak lakói kitartóan várakoztak az utcán, és figyelték, hogy mi történik azután, miután Radar, a Spider Speciális Mentőcsoport keresőkutyája jelzett a szomszédos háznál. Macika kutyusról ugyanis szagmintát adtak neki. A nyomok pedig oda vezettek.

Havas István őrnagy, a kutatást vezető parancsnok elmondta, hogy a lakás ajtaját be kellett feszíteni, mert senki nem volt bent. A lakásban több tetemet találtak. Elpusztult verebek, már-már összefonnyadt teste került elő. Nem tudni, hogy miként kerültek be a zárt ajtón.

Paula, a közvélemény számára Pandaként ismertté vált kislány azonban nem volt ott. Újabb izgalomforrása volt, amikor a ház alatti pincében puha földhányást véltek felfedezni. Lapátot és ásót kerítettek nyomban, de eredmény nem volt.

Macika körbejárt

Lehóczki László a Spiderek és a KARISZ frontembere kollégáival egyeztetve úgy határozott, hogy miután Macika már megnyugodott, elengedik. Hátha elvezeti a kutatókat oda, ahol Pandával együtt volt.

(Megjegyzendő, hogy szemrevételezés alapján a kiskutya nem tűnt elcsigázottnak, nem volt sáros, piszkos. Az állatorvos szerint gyomra üres volt. Pedig ha a szabadban volt, találhatott volna magának valamiféle élelmet.)

A rendőrök és polgárőrök több száz méteres körzetben lezárták az utcákat, hogy amennyiben Macika „megindul”, nyomon tudják követni. Hat óra tájban Macika előbb saját házuk udvarán tett több kört, és szaglászott a kertben, az épület körül. Majd kiment a kapun.

Betért egy közeli házba, és abba a szomszédos épületbe is, ahol a lakásban döglött madarakat találtak. Az utcán mindenki néma csöndben figyelte, hogy hova megy Macika. Melyik portára lép be? Hol kezd el esetleg kaparni? Erre azonban nem került sor...

09.10. 08:30 - "Hullaszagot" hoztak

A SPIDER Miskolci Speciális Mentőcsapat azzal próbálkozik, hogy úgynevezett "hullaszagot"  hoztak ki, és ismét Radarral, a keresőkutyával vizsgálják át a területet, ahová a kislány a feltételezések szerint még kedden elmehetett. Kedvenc kutyája, akivel 6 nappal ezelőtt kiment az udvarról, most is ott van a ház körül.

09.09. 18:00 - Szagvonal

Macit szabadon engedték, a speciális mentők a rendőrökkel együtt egy próbát tesznek. Kiengedték macit a kislány kedvenc kutyáját,  akivel együtt öt nappal ezelőtt eltüntek. Azt remélik, talán a kutya elvezet oda, ahol Pandával együtt lehetett. Egyenlőre a ház kertjében szimatol.

09.09. 16:00 - Maci után 3 veréb

Miután Maci hazatrért, a rendőrök és a speciális mentők ismét a szülői házhoz vonultak, és újabb forrónyomos kutatás kezdődött meg. A mentőkutyák a szomszéd házra jeleztek. Mivel senki nem volt benn, a rendőrök betörték az ajtót, bent 3 madártetemet találtak. Lehóczki László a Spiderek vezetője és Radar (Mancs utódja) részletesen átvizsgálták az épületet. Azt is vizsgálják, hogy öt nappal az eltűnés után, honnan került elő Macika, a kislány kedvenc kutyája.
09.07. 19:21 - Még mindig nincs meg

Havas István őrnagy, az emődi rendőrörs parancsnoka, a kutatás vezetője  telefonhívásunkra azt a tájékoztatást adta, hogy továbbra is folyik a keresés, de eredményre sajnos még nem jutottak. A kislány továbbra sem került elő.

09.07. 09:03 - Panda éjjel sem lett meg

A rendőrök, polgárőrök, a speciális mentők és a civilek kutatása sem hozott eredményt, bár csütörtökön még repülőről is átkutatták a területet, mégegyszer átkutattak területeket, a Pandaként becézett kislány nyomára nem bukkentek. Bejelentések ugyan érkeztek, de azok hasonlóképpen a már korábban érkező telefoninformációkhoz hasonlóan nem vezettek a kislány nyomára. A kutatást, az adatgyűjtést ma is folytatják

09.06. 18:53 - A kislányt és a kutyát keresik

Nem adják fel a kutatást, önkéntesek is csatlakoznak a keresőkhöz. Csütörtök esti jelentés a helyszínről.

Havas István őrnagy, az emődi rendőrörs parancsnoka, a kutatás vezetője csütörtökön este arról tájékoztatta a BOON-t és az Észak-Magyarországot, hogy folytatják a keresést, annak ellenére, hogy ha az eltűnt kislány valóban a szabadban töltött ennyi időt, aligha van már életben. De keresik, önkéntesek is csatlakoznak hozzájuk. Ötkilométer sugarú kört vizsgáltak át nagyon alaposan. Havas István elmondta: nagyobb hangsúlyt fektetnek a kislánnyal együtt eltűnt kutya fellelésére. Az állat a zsemlemorzsánál vörösesebb színű (nem foltos, egyszínű), a felnőtt ember térdmagasságáig ér, rókaszerű feje van,  nincs nyakörve, Maci névre hallgat, héthónapos-egyéves körüli korú szuka. Kérik, hogy akinek információja van, hívja a 107-et.

09.06. 14:27 - A levegőből is keresik

A nyíregyházi speciális mentők kétüléses sportrepülőgéppel emelkedtek a levegőbe, hogy Emőd légteréből fentről próbálják megtalálni Pandát. Lentről egy rendőr irányításával hangolják össze a repülés útvonalát, hogy hol járhatatlan a terület és hova nem tudnak gyalogszerrel eljutni.  A repülőgépet a Baptista Szeretszolgálat mentésvezetője bérelte.

09.06. 13:13 - Nem függesztik fel a kislány utáni kutatást

Immár több, mint két napja keresik hiába az Emődön eltűnt Tóth Paulát. A kétéves kislány Maci nevű kutyájával együtt ment el otthonról kedden délben, és azóta minden kísérlet kudarcba fulladt a felkutatására. Az akcióban résztvevőkön nem lehet nem észrevenni a fáradtságot, sokan csak pár órát tudtak aludni, hiszen éjszakai is folyt a keresés. Havas Istvánőrnagy, az emődi rendőrőrs parancsnoka, a kutatás vezetője csütörtökön érdeklődésünkre elmondta, hogy a második éjszaka még hűvüsebb volt, mint az első, és ez sajnos rontotta a kislány túlélési esélyeit, amennyiben valóban a szabadban töltötte az estét. A kutatásba bekapcsolódott a Pannon Kutyás Kutatócsoport, akik korábban nagy tapasztalatot szereztek gyerekek megtalálásában.

09.06. 11:17 - Merre mehetett a kislány?

A velük lévő két orvossal megpróbálták modellezni, kitalálni, merre mehetett a kislány, milyen irányba indulhatott el, és ezek alapján vizsgálták át a területet. Csütörtökön délelőtt egy öt kilométeres körben végezték a kutatást, ennél messzebb egészen biztosan nem juthatott el Paula. Időközben egyre több bejelentés érkezik a rendőrségre, idegen autókról, kóbor kutyákról, ám ezekről – eddig – mindig kiderült, hogy nem kapcsolódnak az ügyhöz.

09.06. 09:27 - Szivattyúztak is

A tűzoltók is immár harmadik napja dolgoznak a településen a kislány megtalálása érdekében. Demján Gábor, a Miskolci Tűzoltóság szolgálatparancsnok helyettese össze sem tudta hirtelen számolni, hány kutat, derítőt vizsgáltak át. Ez a szám egészen biztosan jóval húsz felett volt, csütörtökön reggel például a család házának udvarán lévő derítőt szivattyúzták ki, ám nem találtak semmit.
Havas István végül elmondta: továbbra is várnak minden bejelentést. Ezeket mind ellenőrzik, hiszen lehet, hogy valamelyik a kislány nyomára vezethet. A kutatást dr. Kökényesei Antal megyei rendőrfőkapitány utasítására addig folytatják, ameddig eredményre nem vezet, azaz a keresést nem függesztik fel.

09.06. 09:18 - Tovább keresik a kislányt

Havas István rendőr őrnagy, az emődi rendőrörs parancsnoka, a kutatás vezetője csütörtökön reggel 9 órakor kérdésünkre, hol tart a kutatás, elmondta:

A negyvennyolcadik órában vagyunk, így egyre kisebb a remény arra, hogy ha a feltételezett körülmények között tűnt el a kétéves kislány, élve találják meg. Tovább folytatják a keresést. Azt most már ki lehet jelenteni, hogy a többször átvizsgált, 1,5-2 kilométeres körzetben nincs. Bővítik a kört, tovább folytatják a keresést. Ha más információ nem jut tudomásukra, estig keresik a kislányt.

Éjjel mintegy félszázan kutatták, reggel 80-an kezdték, illetve folytatták a keresést. Zömében rendőrök, akik munkáját tűzoltók, speciális mentők, polgárőrök segítik.

09.06. 08:32 - Ma még teljes erővel kutatnak Paula után

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a gyermek továbbra sincs meg, ma még gőzerővel folyik a kutatás.

09.06. 07:34 - Éjszaka sem találták meg az Emődön az eltűnt kislányt

Sikertelen volt az éjszakai kutatás, nem találták meg a Borsod megyei Emődön eltűnt kétéves kislányt a rendőrök - mondta csütörtök reggel Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A szakemberek szerint egyre kevesebb az esélye annak, hogy a gyerek élve kerül elő. Éjszaka 30 rendőr, valamint speciális mentők fésülték át azokat a részeket, ahol a kedden eltűnt kislány esetleg megbújhatott, de hiába.

A kihűlés veszélye miatt egyre kevesebb az esély arra, hogy életben van a gyermek - erősítette meg az RTL Klub Híradójának csütörtök reggel Havas István emődi rendőrőrs-parancsnok, a kutatás vezetője. Éjszaka 8 fok volt a helyszínen és köd, amely nehezebbé tette a kutatást. Ennek ellenére nem adják fel. Mivel modellezték, hogy a kislány száraz időben meddig juthatott el, csütörtökön egy közeli duzzasztógátat is átvizsgálnak - tette hozzá.

09.06. 06:21 - Mindenki Paulát keresi Emődön

Közel száz rendőr, tűzoltó, polgárőr és határőr kereste szerdán az eltűnt emődi kislányt.

Az emődi Völgy utcában szerdán reggel szinte mozdulni sem lehetett a sok rendőrautótól. A keddi eredménytelen kutatás után újabb erőket vezényeltek ki, hogy megtalálják az eltűnt kétéves Tóth Paulát és Maci névre hallgató kutyáját. Havas István őrnagy, az emődi rendőrőrs parancsnoka vezeti a keresést, és kérésünkre készségesen sorolta az eddigi tényeket:

– A kislány kedden 12.10 és 12.30 között ment el a család házából. A szülők pár perccel 13 óra után jelentették az eltűnést a rendőrségen, és a helyi rendőrök a polgárőrökkel együtt azonnal hozzákezdtek a kutatáshoz, amelyet délután 5 órakor már mintegy százan – kiegészülve speciális mentőkkel, tűzoltókkal – végeztek. Szisztematikusan átkutatták a környéket, csatárláncban haladva nézték át a közeli fás-bokros területet. Szerdán reggel a korábbi erőkhöz csatlakoztak határőrök és kutyás rendőrök is.

A kutyával játszott

Az eligazítás után mindenki a számára kijelölt területre ment. A tűzoltóknak a kutak, derítők átvizsgálása, szükség esetén kiszivattyúzása jutott feladatul, a polgárőrök a rendőrökkel együtt a házakat járták végig, a kutyás járőrök pedig a nehezen járható részeket fésülték át.

Az emődi Bányi Csaba önként csatlakozott a kutatócsoporthoz:

– Mivel helybeli vagyok természetesen hallottam a történtekről, és egy percig nem gondolkodtam, hogy jövök-e segíteni. Látásból ismerem a kislányt, és nekem is van egy hasonló korú kisunokám. Tudom, hogy milyen mozgékonyak, rövid időn belül messze is eljuthatott.

A családot érthető módon megviselte Paula eltűnése. – A húgom unokája a kis Panda – kezdte Hankó Ernő, aki maga is részt vett a keresésben – Az anyja belebetegedett, ki sem bír jönni a házból. A kis Paula mindig vidám, mozgékony kislány, szinte állandóan a kutyával játszott. Ha ő ment valahová, a kutya ott volt a nyomában. El sem tudjuk képzelni, hova mehetett, de az a legfurcsább, hogy a kutya sem került még elő.

Újra átvizsgálják

Dobrosi László, az emődi polgárőrség vezetője szerint minden szóba jöhető területet gondosan átnéznek, ehhez mozgosítottak mindenkit, akit csak tudtak. Az önkormányzat forró teát, kávét biztosított a kutatásban részt vevőknek, amire a cudar időjárás miatt szükség is volt.

Délelőtt a helyszínen tájékozódott a kutatás állásáról dr. Kökényesi Antal vezérőrnagy, megyei rendőrfőkapitány. Érdeklődésünkre elmondta, hogy a kutatócsoport létszáma megfelelő. Ha szükséges, újra átfésülik a már korábban is ellenőrzött területeket, aprólékosan átkutatnak minden, emberi számítás szerint szóba jöhető részt. Minden információt várnak, bármilyen csekélynek tűnjék is, hiszen a legkisebb apróság segítheti a csoport munkáját. A kutatást teljes intenzítással végzik – mondták –, és bíznak abban, hogy eredménnyel is járnak...

09.05. 19:47 - Még mindig keresik

Szerdán este 7 órakor telefonon beszéltünk Lehóczki László-val, a miskolci Spider Speciális Mentőcsoport vezetőjével. Elmondta: folyamatosan keresik az Emődön eltűnt kétéves kislányt. Más városkból is érkeztek speciális mentők. Rendőrök, polgárőrök, civilek, határőrök változatlanul nagy erőkkel kutatnak a kislány után.

09.05. 12:55 - Hőkamerát is bevetettek

Továbbra sincs meg a  kedden délben szülei lakásáról Emődön eltűnt kislány. A rendőrségtől kapott információk szerint a kutatás továbbra is nagy erőkkel folyik és folyt az éjszaka is. Azt is megtudtuk, hogy hőérzékelő kamerát is bevetettek annak érdekében, hogy rábukkanjanak a Panda nevű kislányra.

A közelben, a patakparton van egy bozóttal sűrűn benőtt terület, ami teljesen átjárhatatlan. Ott is bevetették a hőkamerát hátha eredményre vezet.

Kereső kutyák is jártak arra, de nem jártak sikerrel.

Az eltűnés egyik lehetőségeként adatokat gyűjtenek arra vonatkozóan is, hogy valaki magával vihette a lányt. A közigazgatási eljárásban végzett keresés sem szolgált bizonyítékokkal erre vonatkozóan.

Akadt azonban néhány telefonáló, akik arról beszéltek mintha látták volna egy autóban. Az idegenkezűséget eddig azonban semilyen tény vagy vallomás nem erősítette meg.

09.05. 07:53 - Továbbra sincs meg az Emődön eltűnt kislány

Éjszaka is nagy erőkkel keresték Pandát a közel kétesztendős kislányt aki még kedden tűnt el szülei emődi családi házának udvaráról.

A Pandának becézett kislány és a Maci névre hallgató kisebb termetű kutyája a feltevés szerint együtt mentek ki a nyitva felejtett kapun, azóta senki nem látta őket.
A segélykérést követően több mint száz rendőr, polgárőr a Spider Miskolci Speciális Mentőcsoport, valamint a szülők rokonai keresik a kislányt. A kutatás éjszaka sem szünetelt Lehóczki László a Spiderek frontembere szerdán reggel arról tájékoztatott, hogy mindkét irányban a közeli patak mentén mintegy három-négy kilométeres távolságban már átkutatták a terepet. Ma a Karisz hívására további speciális mentőcsoportok érkeznek Emődre, hogy bekapcsolódjanak a keresésbe. A gyermek életbenmaradási esélyeit latolgatva elmondta, hogy mindvégig esett az eső, hideg is volt az éjszaka, amennyiben száraz helyen kutyája mellé húzódva bújt el valahol, akkor kisebb megpróbáltatással, de van esély arra, hogy sértetlenül előkerül.

Feltéve, hogy valóban elkóborolt és a területen van a kislány. Az elkóborlási verzió mellett azt is vizsgálják, hogy a kislányt esetleg rokonai, ismerősei vagy akár idegen személy nem-e vitte el magával valahova. Ezt a verziót sem lehet kizárni. Mindenesetre a kutatás jelenleg is tart.

09.04. 19:25 - Panda és Maci együtt tűntek el

Több mint százan keresték Emődön a kedden délben kutyájával együtt eltűnt kislányt. A Pandának becézett, közel két esztendős kislány a nyitott kapun ment el, és vele tartott a Maci névre hallgató kutyája is.

Tóth Paula eltűnését délben vették észre hozzátartozói Emődön, a Völgy utcai lakásuknál. A segélykérést követően a rendőrök, a polgárőrök, a Spider Miskolci Speciális Mentőcsoport, és a családtagok, összesen mintegy száz fős csapat kezdet meg a kutatást. Kedd esti lapzártánkig a keresés nem járt eredménnyel.

Egyedné Novodonszki Éva a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda munkatársa arról tájékozatott, hogy a kislány hetven centiméter magas, sötétbarna és vállig érő haja van.

Testalkata átlagos. Eltűnésekor sötétzöld kapucnis felsőt, világos rózsaszín hosszú nadrágot és narancssárga színű cipőt viselt.

A rendőrség azt is vizsgálja, hogy a rokoni, ismerősi körből nem mehetett el valahová a gyerek

09.04. 17:45 - Elsődleges információink:

Panda és Macinyitva hagyott kapun sétáltak ki.

Miután a szülők észrevették eltűnésüket, egyből értesítették a hatóságokat. Közel félszáz rendőr, polgárőr és Miskolci Spider Speciális Mentők csapat kutyák segítségével kutat utánuk ezekben a percekben is

A közelben lévő patak partját már átvizsgálták, ahol nem találták nyomukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!