Magyarország

2007.05.13. 12:57

Válaszokat vár az NBH-tól a Fidesz

<p>A Fidesz szerint választ kell adnia a Nemzetbiztonsági Hivatalnak arra, hogy mit kerestek munkatársai az Egymásért, Egy-Másért alapítványnál, illetve jelentenek-e bármilyen veszélyt az alapítvány kormányközeli kapcsolatai.</p>

Demeter Ervin, fideszes országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, remélik, hogy jövő héten, a parlament szakbizottságában választ kapnak kérdéseikre.

Demter Ervin újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy már korábban is szerették volna megtudni ezeket az információkat az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában, de akkor jelezték nekik, hogy a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter, Szilvásy György is szeretne jelen lenni. Remélik, hogy a jövő héten erre sor kerülhet.

Demeter Ervin szerint az NBH-nak választ kell adnia arra, hogy mit kerestek a titkosszolgálat alkalmazottai egy olyan alapítványnál, amelynek munkatársai közül hét embert helyeztek előzetes letartóztatásba és amely a gyanú szerint 1,2 milliárd forinttal rövidítette meg a költségvetést. Az ellenzéki poltikus szerint ugyancsak az NBH adhat választ arra is, hogy jelent, vagy jelentett-e bármilyen veszélyt az, hogy az alapítvány több kormányközeli kapcsolattal rendelkezik, Szilvásy György titokminiszter mindkét testvére kapcsolatban állt velük, egy korábbi főkurátor, Nagy Lajos pedig az Apró-Gyurcsány családdal volt baráti és üzleti kapcsolatban, ráadásul ő volt az NBH első főigazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!